Ce spune ambasadorul SUA în România despre relațiile dintre cele două state...

Ce spune ambasadorul SUA în România despre relațiile dintre cele două state după alegerile prezidențiale de astăzi

0
DISTRIBUIȚI
hans klemm
Ambasadorul SUA în România a vorbit despre alegerile prezidențiale de astăzi, la Timișoara.

Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a vorbit, astăzi, în cadrul unei conferințe care a avut loc la Universitatea de Vest din Timișoara, despre alegerile prezidențiale din SUA, care se desfășoară în acest moment. Întrebat de jurnaliști cum crede că vor evolua relațiile dintre SUA și România după alegeri, Hans Klemm a precizat că, din punctul său de vedere, acestea vor continua.

„Este o întrebare foarte bună la care nu cunosc, din păcate, răspunsul. În primul rând, va depinde de alegătorii americani, vom vedea ce vor decide ei în următoarele 24 de ore, în urma alegerilor.


În al doilea rând, în ultimii 70 de ani, după Al Doilea Război Mondial, o trăsătură a politicii externe americane a fost continuitatea, politica externă americană este bazată pe alianțe și parteneriate, iar România este un puternic aliat și partener în cadrul NATO. Cred că acest parteneriat și această alianță vor continua, iar responsabilitatea mea în calitate de ambasador este să depun eforturi ca aceasta să continue”, a explicat Hans Klemm.

De asemenea, întrebat ce părere are despre faptul că Donald Trump a declarat că statele membre NATO ar fi bine să plătească pentru a le fi asigurată continuitatea, ambasadorul SUA a precizat că această afirmație trebuie luată ca atare.

„Într-adevăr, a spus asta, iar declarația lui trebuie luată ca atare. Drept răspuns, președintele Obama a subliniat importanța NATO, importanța alianței pentru membri și pentru relația transatlantică. Una dintre deciziile luate la Summitul NATO din Țara Galilor a fost ca toate țările membre să aloce cel puțin 2% din PIB pentru apărare. SUA depășesc deja acest procent, sunt una dintre cele trei sau patru țări care fac acest lucru. România va depăși și ea acest prag în 2017 și încurajăm în continuare și celelalte țări să facă același lucru”, a mai afirmat Hans Klemm.

Astăzi, americanii își aleg cel de-al 45-lea președinte din istorie. Bătătlia se dă între candidata democrată Hillary Clinton (69 ani) și republicantul Donald Trump (70 ani).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.