CFR plăteşte sume IMENSE pentru un depozit strategic ajuns în posesia unei...

CFR plăteşte sume IMENSE pentru un depozit strategic ajuns în posesia unei firme în care este acţionar soţia unui fost director al companiei, apropiat al Elenei Udrea

4
DISTRIBUIȚI

baza-feroviara-aurel-vlaicu

Baza de depozitare şi manipulare a materialelor de cale ferată de la Aurel Vlaicu, judeţul Hunedoara, este un obiectiv strategic, care a ajuns să producă bani pentru oameni legați de Elena Udrea. Amplasat pe Coridorul IV Paneuropean, depozitul este absolut necesar pentru depozitarea şi manipularea materialelor necesare lucrărilor pe calea ferată. Numai în ultimii doi ani, CFR a încheiat contracte de 300.000 de euro pentru folosirea acestui depozit pe care putea să îl cumpere cu 75.000 de euro. Compania de Căi Ferate nu a fost, însă, interesată de achiziţia bazei, pe care a şi deţinut-o la un moment dat, iar obiectivul de importanţă strategică a ajun în posesia unei firme în care acţionar soţia fostului director al CFR, Valeriu Trică, relatează adevarul.ro.

Conform sursei citate, CFR depinde de baza de la Aurel Vlaicu, singura din țară omologată pentru depozitare materialelor şi unde se pot face lucrări de mentenanţă şi întreţinere a căilor rulante pentru toţi operatorii de transport feroviar naţionali sau privaţi.

După reorganizarea fostei SNCFR, în 1998, baza a revenit Societăţii de Construcţii Feroviare CNCF „CFR” SA – Sucursala Regională CF Timişoara. După privatizarea Societății de Construcții, aceasta a început să încaseze bani de la CFR pentru folosirea depozitului. Firma a intrat, însă, în faliment, iar în 2014 Casa de Insolvenţă Transilvania, lichidatorul judiciar al firmei, a scos la licitaţie mai multe active ale societăţii, printre care şi depozitul de la Aurel Vlaicu. Baza, cu o suprafaţă de teren de aproape patru hectare şi toate dotările necesare manipulării şi depozitării de material de cale ferată, este pusă în vânzare pentru un preţ de pornire de doar 75.000 de euro, fiind achiziționată de SC Tiefbau SRL pe 5 martie 2014.

A doua zi, la Registrul Comerţului era depusă deja cererea pentru înfiinţarea unei noi firme, SC TSC General Construct SRL. Între cei patru acţionari cu părți egale – Graţiela şi Cristian Stângu, acţionarii firmei care a cumpărat baza, dar și Mirela Adriana Trică, soţia fostului director al CFR Timişoara, care a condus în timpul guvernării PD-L şi Compania Naţională de Căi Ferate.


La scurt timp, Tiefbau îi vinde baza firmei TSC General Construct, care este şi astăzi proprietarul bazei. Pentru noua firmă, CFR este singurul client, cu care a semnat cinci contracte în valoare de aproximativ 300.000 de euro (1.327.234 lei).

Director al CFR Timişoara, la data tranzacţiei, era Mircea Benec, acesta declarând pentru sursa citată că „în ultimii 20 de ani, CFR nu a mai fost interesată să aibă aceste baze. Nu noi, regionala, Compania de la Bucureşti”.

baza-feroviara-aurel-vlaicu-1

Contactată de „Adevărul” pentru un punct de vedere, Mirela Adriana Trică, asociat în cadrul firmei care deţine baza de la Aurel Vlaicu a declarat doar că „nu sunt în măsură eu să vorbesc”.

Fostul director al regionalei CFR Timişoara şi chiar director al Companiei Naţionale de Căi Ferate, în timpul guvernării PD-L, Valeriu Trică spune că nu a influenţat în niciun fel achiziţia bazei de către firma în care este asociat soţia sa. „În momentul în care a luat-o (n.r. baza) firma în care soţia mea acţionar, eu un aveam nicio funcţie la calea ferată şi nu puteam să influenţez. Faptul că un trebuia să o vândă e un semn de întrebare. Eu ce pot să vă spun e că baza i-a aparţinut unei firme private, a fost scoasă la licitaţie. Reprezentantul firmei private a pus nişte bani şi a cumpărat de data asta el ca acţionar. Probabil că ştia potenţialul firmei şi lichidându-se firma a participat la licitaţie. Eu la momentul acela un mai aveam nicio funcţie ca să pot să influenţez”, a declarat Valeriu Trică pentru adevarul.ro.

Plecat din CFR, Valeriu Trică activează în mediul privat, unde controlează o companie de transport feroviar de marfă în care este asociat cu Elena Udrea. „Am avut o discuţie la un moment dat, ne-am întâlnit undeva în Bucureşti, am prezenat un business, i-am explicat despre ce e vorba, dânsa a spus că vrea să participe şi ea şi m-a întrebat dacă un mă deranjează şi acum suntem asociaţi”, a explicat Valeriu Trică, potrivit căreia Elena Udrea nu este implicată la nivel de management al firmei. Numele lui Valeriu Trică este legat deputatul Alin Popoviciu, a cărui firmă a închiriat de la CFR un spaţiu ultracentral în Timișoara, PRESSALERT.ro dezvăluind întreaga afacere prin care s-a stabilit un preţ de sub un euro pe metru pătrat. Ulterior, Trică a ajuns director al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, funcţie pe care a stat câteva luni.

Sursa foto: adevarul.ro

4 COMENTARII

 1. Trică este doar o interfaţă pentru Popoviciu şi Udrea. Actualul director Alexandru Simu, a fost pus în post pentru a se îngriji de prosperitatea afacerii pe calea ferată. Întâmplător, sau nu, este finul lui Trică şi au închis accesul în staţii pentru orice concurenţă.

 2. Cum să-i faci concurenţă, când nimeni nu se uită atent când şi cât plăteşte ca să circule pe calea ferată. Există o taxă de utilizare care se
  percepe pentru toţi operatorii, dar te poţi uşor întoarce cu spatele când trece trenul, iar dacă e încărcat şi peste greutate nu ai chipurile
  unde să verifici, aşa că…. se tot strică şina.

 3. O afacere bine pusa la punct, care functioneaza de multi ani a fost lasata de trica in pastoria finului carasean. Primul cu radacini in zona Oasului, a ridicat firmele DARIA la rang de exclusivitate in contractele cu CFR-ul, iar urmasul sau i a urmat exemplul si transforma incet spatiul garii din Timisoara intr un mic mall cu firme limitate in a construi spatiul unei langoserii.

 4. Unii s-au lansat in jocuri cu lasere in clădirea CFR-ului.. altii mai prevazatori s-au lansat in afacerea cu locurile de parcare din jurul garii.
  Cind Trica era director i-a inchiriat spatiul de parcare nimanui altuia decăt finului sau Simu prin firma pe care o detinea, RAMSIME SRL (RAMONA SIMU).
  Dupa numirea in functia de dir. regional, Simu nu a renuntat la afacere… ba din contăa a marit si modernizat spatiul pe banii CFR-ului

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.