Cioloș anunță studiu de fezabilitate și analiză de oportunitate, în timp ce...

Cioloș anunță studiu de fezabilitate și analiză de oportunitate, în timp ce sârbii vin cu autostrada până la granița cu România

0
DISTRIBUIȚI
alexandar-vucic-dacian-ciolos-15
Aleksandar Vučić (stânga), alături de Dacian Cioloș, la Timișoara. Foto: Adrian Pîclișan

Timişoara ar putea fi legată de Vârşeţ printr-o autostradă care ar urma să fie construită de cele două ţări, în parteneriat, în viitorul apropiat.


Vestea a fost făcută publică, astăzi, la Palatul Administrativ din Timişoara, acolo unde premierul Dacian Cioloş avut o întâlnire oficială cu omologul din Serbia, Aleksandar Vučić.

Dacian Cioloş a declarat că „avem un potenţial care nu este eficient exploatat şi în mod clar va trebui să ne gândim într-un fel şi la interconectare dintre România şi Serbia, din punct de vedere al infrastructurii. Noi avem un Master Plan deja aprobat care, din păcate, în momentul de faţă nu prevede o autostradă spre Belgrad, dar prevede un drum naţional, pe când cealaltă parte prevede o autostradă. O să analizăm şi noi lucrurile şi, prin intermediul unui studiu de fezabilitate pe care îl vom realiza în perioada următoare, poate ajungem la concluzia că se justifică o autostradă”.

Omologul lui Cioloş a explicat la rândul său că „cu cheltuieli mari şi pentru Serbia este prevăzută construirea unei autostrăzi. Se fac studiile de fezabilitate şi pentru o autostradă Vârşeţ – Timişoara. Noi o să chemăm investitori români. O să chemăm şi investitori sârbi să investească în România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.