CL Timişoara decide dacă în Timişoara reapar toaletele ecologice. Vezi în ce...

CL Timişoara decide dacă în Timişoara reapar toaletele ecologice. Vezi în ce locaţii ar putea fi instalate şi ce condiţii de igienă trebuie să respecte UDPATE Proiectul a trecut

0
DISTRIBUIȚI

Toalete-ecologice-timpolis

Deși primarul Nicolae Robu a declarat în repetate rânduri că sunt inestetice şi trebuie înlocuite cu WC-uri publice, toaletele ecologice vor reapărea în mai multe locații din Timișoara.

Consilierii locali se vor reuni astăzi în cadrul unei plen. Pe ordinea de zi se va afla şi un proiect care prevede contractarea unei firme care să asigure instalarea şi întreţinerea toaletelor ecologice pe raza Timişoarei, dar și pe marginea pistelor de biciclete nou construite.

„1.1 Închirierea de toalete ecologice mobile pe raza Municipiului Timişoara în locaţiile cuprinse în anexa 1 a prezentului caiet de sarcini şi sevicii de întreţinere pentru acestea. 1.2 Servicii de întreţinere pentru toaletele ecologice din cadrul programului „Reabilitarea infrastructurii publice urbane a malurilor Canalului Bega” în locaţiile cuprinse în anexa 2 a prezentului caiet de sarcini Numărul de toalete ecologice prevăzute la punctul 1.1 care face obiectul prezentei proceduri de achiziţie este de minim 27 bucăţi, acestea putând fi suplimentate în funcţie de nevoile achizitorului, la un maxim de 40 bucăţi pe perioada acordului-cadru. Numărul de toalete ecologice prevăzute la punctul 1.2 care face obiectul prezentei proceduri de achiziţie este de minim 28 bucăţi, şi maxim de 28 bucăţi pe perioada acordului-cadru. Se va încheia un acord-cadru cu un singur operator economic. Durata acordului cadru: 24 luni Cantităţi minime şi maxime aferente acordului-cadru: Închirierea de toalete ecologice pentru: – cantitate minimă =27 bucăţi; – cantitate maximă = 40 bucăţi. Servicii de întreţinere: – cantitate minimă = 11.336 servicii de întreţinere; – cantitate maximă = 20.916 servicii de întreţinere În baza acordului-cadru se vor încheia două contracte subsecvente, fiecare pe o perioadă de un an”, se arată în textul proiectului de pe site-ul primăriei.

În cadrul aceluiaşi document se arată şi ce fel de oferte pot fi acceptate de municipalitate. „Primăria Municipiului Timişoara doreşte amplasarea de toalete ecologice cu îndeplinirea următoarelelor condiţii : – cabina de toaletă trebuie să fie dotată cu: o uşă cu încuietoare cu semn alternativ ocupat/liber (sau similar) o bazin pentru colectarea, tratarea şi evacuarea dejecţiilor şi apelor uzate astfel încât să nu polueze solul, apele, sau aerul o dispozitiv de separare acţionat cu mâner sau pedală, care să impiedice contactul vizual cu rezervorul de dejecţii, să nu permită materiilor fecale să sară din bazinul de stocare a dejecţiilor în timpul utilizării o bazin pentru spălarea şi curăţarea dispozitivului de separare o sistem de aerisire o suport pentru hârtie igienică o scaun toaletă cu capac rabatabil o podea antiderapantă – cabina de toaletă nu trebuie să fie dependentă de sistemul de canalizare şi alimentare cu apă al oraşului; – cabinele de toaletă să fie noi, solid ancorate; – obiectele sanitare vor fi menţinute în permanentă stare de funcţionare, luându-se toate măsurile în acest sens ; – se va efectua dezinsecţie profilactică”, spune proiectul.


Mai jos, în imagini, puteţi consulta locaţiile în care vor fi amplasate toatele ecologice în Timişoara, dar şi pe marginea pistelor de biciclete construite în cadrul proiectului. „Reabilitarea infrastructurii publice urbane a malurilor Canalului Bega”, mai scrie în proiect.

Locaţiile unde vor fi amplasate toaletele pot fi consultate în imaginile de mai jos.

Amintim că în vara acestui an aleșii locali au votat un proiect prin care au decis că pentru întreținerea celor 12 WC-uri publice din Timișoara se achită, lunar, suma de 60.000 de lei.

UPDATE Proiectul a fost votat de consilierii locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.