Clădirile Colegiului Bănățean din Timișoara trec în sfârșit în patrimoniul primăriei. Vezi...

Clădirile Colegiului Bănățean din Timișoara trec în sfârșit în patrimoniul primăriei. Vezi cât va costa tranzacția

0
DISTRIBUIȚI

colegiul national banatean

După nu mai puţin de trei ani de negocieri, Primăria Timişoara a reuşit să achiziţioneze campusul Colegiului Naţional Bănăţean, pentru care municipalitatea a plătit până acum o chirie lunară de 15.000 de euro.


Proprietarii, respectiv Ordinul Călugărițelor de la Notre Dame, reprezentați de Episcopia Romano-Catolică de Timișoara, au cerut inițial un preț de aproape 30.000.000 de lei, considerat însă mult prea mare de municipalitate. În urma negocierilor purtate de viceprimarul Dan Diaconu, Primăria Timişoara a reuşit să ajungă la un preţ convenabil.

„Am reușit să încheiem întelegerea cu Episcopia Romano-Catolică pentru achiziția campusului Colegiului Naţional Bănăţean. Este vorba despre un teren intravilan de 13.129 mp și un total de suprafață construită desfășurată de 13.165 mp, șase corpuri de clădire”, a a anunţat astăzi primarul Robu. Preţul de achiziţie este de 4,6 milioane de euro, puțin peste 20 de milioane de lei la cursul actual, iar suma va fi plătită în rate, vreme de trei ani de zile. Contractul semnat între cele două părţi nu prevede şi achiziţia Casei Studenţilor.

„Vreau să mulţumesc Episcopiei romano-catolice pentru deschiderea arătată. A fost o atitudine exemplară din partea domnului episcop, din partea Preasfinţiei sale episcopul romano-catolic şi din partea întregului aparat care a fost implicat şi mă simt dator şi îmi face plăcere să le mulţumesc pentru deschiderea exemplară pe care au arătat-o faţă de interesul public al Timişoarei. Ar fi foarte bine dacă şi alţii s-ar dovedi la fel de interesaţi de binele Timişoarei. Din păcate, la mulţi nu constat decât atitudini pur mercantile în interes propriu sau în interes de grup şi prea rar în interesul public”, a declarat primarul Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.