Consiliul Judeţean Timiş a depus la ADR Vest primele două proiecte pentru...

Consiliul Judeţean Timiş a depus la ADR Vest primele două proiecte pentru finanțare europeană. Ce drumuri vor fi modernizate cu 25 de milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

inaugurare drum ohaba forgaci - racovita (4)

Consiliul Județean Timiș a depus la ADR Vest primele două proiecte pentru care dorește să obțină finanțare de la Uniunea Europeană. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, are emoţii că documentaţia este bine realizată, însă speră ca în perioada de clarificări să fie efectuate corecturile de rigoare, dacă acestea vor fi necesare.

„Este vorba de două drumuri. Cel pe varianta Cărpiniş – Variaş iese la limita de judeţ cu Aradul, sunt 38 de kilometri, şi al doilea pe varianta Peciu – Giulvăz – Foieni până la graniţa cu Serbia. Ieri au fost depuse proiectele, și sunt în valoare de 25.000.000 de euro, la ADR. Suntem în perioada în care aşteptăm jurizarea. Dacă cumva sunt anumite probleme, mai avem posibilitatea inclusiv după 5 decembrie când se deschide acest pol să îndreptăm anumite erori, dar mi-aş dori să fie totul în regulă.


Aş folosi acea perioadă pentru depunerea proiectului Dumbrăviţa lărgire la patru benzi. Suntem în faza finală şi cu el şi chiar imediat cum se va deschide apelul respectiv îl vom depune şi pe acela”, a declarat Sorin Grindeanu.

După ce în mandatul 2012 – 2016, sub conducerea fostului său coleg de partid, Titu Bojin, CJ Timiş a fost codaş la accesarea de bani europeni, acum Grindeanu spune că doreşte ca judeţul să atragă cât mai mulţi bani. „E o împărţire echitabilă pe cele patru judeţe, dar aş vrea să tragem spuza pe judeţul Timiş, având cea mai mare reţea de drumuri judeţene din ţară, şi mi-aş dori ca şi proiectele de rezervă pe care le avem, pentru că cele trei sunt proiecte titulare, să am posibilitatea, dacă celelalte judeţe nu îşi vor consuma banii, să le depun şi pe cele de pe rezervă. Cel care face legătura de la Valea lui Liman – Tomeşti şi iese în judeţul Caraş-Severin undeva la Voislova – Marga, şi bineînţeles cele două descărcări de pe autostradă la Bethausen şi la Recaş, dar în primul rând mă interesează cele trei proiecte titulare să putem să le ducem în faza de implementare şi să fie un succes. Sunt 25.000.000 de euro, e un pas înainte pentru această instituţie având în vedere că cel puţin pe ce înseamnă proiecte europene în ultimii ani nu s-au prea depus. De aici e și reținerea mea legată de modul în care poate colegii mei au făcut deși s-au străduit, poate există anumite erori, dar eu sper să fie clarificările astfel încât să fie eligibile”, a mai adăugat Grindeanu.

Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.