Contrabandiști prinși de polițiști după o urmărire între Timișoara și Giulvăz. Cum...

Contrabandiști prinși de polițiști după o urmărire între Timișoara și Giulvăz. Cum au încercat traficanții să-i păcălească pe oamenii legii

0
DISTRIBUIȚI
<


p>politia-frontiera

Doi timișeni au fost reținuți ieri și sunt cercetați pentru multiple infracțiuni după ce au fugit din fața poliţiștilor din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni.

Incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de marți, când, conform procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, „în timp ce se deplasau dinspre municipiul Timişoara înspre localitatea Giulvăz din judeţul Timiş, cu un autoturism ce ar fi fost condus de inculpatul Bârzoi Constantin, care avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, cei doi inculpaţi ar fi deţinut, ar fi transportat şi ar fi aruncat din maşină, 1.990 pachete de ţigări de contrabandă de provenienţă din Republica Ucraina, în valoare de 25.839 lei, în timp ce erau urmăriţi de echipajul poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni”.

Contrabandiștii tupeiști, Constantin Bârzoi și Adrian Florescu, au fost identificați și reținuți ieri pentru 24 de ore pentru contrabandă calificată, dar și pentru conducere fără permis, însă au fost eliberați și puși sub control judiciar pentru 60 de zile, începând de astăzi.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale, în colaborare cu organe ale poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni.

Procurorii precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.