Daniel Constantin a făcut publică strategia cu care ALDE Timiş poate învinge...

Daniel Constantin a făcut publică strategia cu care ALDE Timiş poate învinge PNL. Ce reforme anunţă Călin Popescu Tăriceanu

3
DISTRIBUIȚI
tariceanu-daniel-constantin
Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, la Timișoara. Foto: Adrian Pîclișan

Vizită importantă pentru filiala de Timiș a ALDE, astăzi, când liderii de la nivel național, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, au venit la Timișoara, pentru a face cunoscute țintele partidului în această campanie electorală.

„Vrem ca anumite programe pe care le-am imaginat să le putem transpune în viitoare legislaturi. În condiţiile în care vom ajunge să facem parte din coaliţia de guvernare, acest lucru va fi posibil. Astăzi, la Arad, am vorbit despre locul pe care dorim să îl oferim tinerei generaţii şi modalităţile în care putem să dăm ceea ce îşi doreşte fiecare tânăr, asigurarea unei perspective, astfel încât să nu fie nevoit să emigreze, pentru că România esta ţara cu cel mai mare număr de emigranţi din Europa. Lucrul acesta presupune un anumit model economic care este diferit de cel de la ora actuală.


Spre deosebire de celelalte partide politice care şi-au prezentat programele nu am venit cu promisiuni în dreapta şi în stânga de majorări şi creşteri salariale pentru că totul trebuie să pornească într-o suită logică. E nevoie de creştere economică. Cum realizăm această creştere economică, asta e problema, nu să creştem salariile şi apoi să ne gândim cum facem să avem creştere economică. Programul nostru se bazează pe ideea unui fond de dezvoltare de 100.000.000 de euro din fonduri proprii, de la buget, din dividende cu care să se poată susţine investiţii”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. Fost premier, acesta a comentat că omologul său Dacian Cioloş nu a avut nicio realizare de la instalarea în funcţie.

Copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, s-a arătat optimist cu privire la rezultatele pe care le va obţine filiala din Timiş la alegerile din iarna acestui an. „Cred că se putea mai mult în judeţul Timiş, ne propunem mai mult şi sunt convins că după alegerile locale echipa s-a întărit şi vom avea un rezultat mult mai bun. Sigur că nu va fi dificil pentru că în Timiş candiaţii pe care îi propune PNL sunt din vechiul PDL. Cu mici excepţii, pentru că există candidați liberali cum este doamna Alina Gorghiu, care provine dela Bucureşti, dar nu este exponent al liberalismului. În campanie nu cred că trebuie să faceţi mare lucru decât să faceți o comparaţie cu perioada 2008 – 2012 în care pedeliştii guvernau România şi perioada 2012 – 2015”, a declarat fostul ministru al Agriculturii. Constantin este convins că ALDE oferă o garanţie a implementării proiectelor propuse, prin faptul că este un partid credibil.

La conferința de presă susținută de cei doi a luat parte și Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației, care a subliniat faptul că sistemul educațional are nevoie de susținere și din partea mediului economic, care să investească în cercetare.

3 COMENTARII

  1. Vorbe goale, „vrem” , „dorim sa oferim”, „…dam ceea ce isi doreste fiecare tanar…” si bineinteles ca nu a uitat sa arunce cu rahat si in celelalte partide, acest personaj Tariceanu ce nu stie sa se uite in gura lui care este un focar de rahat.

  2. Domnule Constantin, in urma cu cateva luni declarati ca nu excludeti o colaborare cu PNL, daca acest lucru se materializa cum suna declaratia dumneavoastra acum? „cred ca in momentul de fata avem cea mai buna echipa formata din fostii membrii PDL care si-au castigat dreptul de a candida in Timis prin contributia extraordinara pe care si-au aduso pana acum, in plus, pentru senat nu exista o varianta mai buna decat o candidata moldoveanca stabilita in Bucuresti”… superb.. nu mai stii pe ce breasla sa te dai

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.