Deputatul Cornel Sămărtinean a lovit un bărbat pe trecerea de pietoni. Cine...

Deputatul Cornel Sămărtinean a lovit un bărbat pe trecerea de pietoni. Cine din echipa sa a încercat să-l acopere, luând vina asupra sa

19
DISTRIBUIȚI
samartinean-accident-1
Deputatul Cornel Sămărtinean și Alexandu Mutruc, la locul accidentului Foto voceatimisului.ro

Deputatul Cornel Sămărtinean, candidat din partea PMP după ce a plecat în ultimul moment din PNL, a fost implicat într-un accident în centrul Timișoarei, unul dintre oamenii săi de încredere încercând, inițial, să ia asupra sa vina. Parlamentarul se afla, joi, în jurul orei 13.00, la volanul unui Volkswagen și conducea dinspre Piața Maria spre Catedrala Mitropolitană. La trecerea de pietoni de lângă biserică a lovit un bărbat de 51 de ani, care traversa pe culoarea verde a semaforului. ”Stăteam la roșu cu verde intermitent. Nu am apucat să fac 30-40 de centimetri. Pietonul a venit oarecum în fugă, a trecut pe roșu și l-am lovit. Mai mult l-am împins. A căzut pe coate, avea și o tijă în mână. S-a speriat și el și eu”, a declarat, astăzi, pentru PRESSALERT.ro Cornel Sămărtinean.

Când agenții de la Poliția Rutieră au sosit la fața locului și au întrebat cine a condus mașina, cel care s-a declarat, inițial, șoferul vinovat a fost Alexandru Mutruc, cel care este șeful de cabinet al deputatului.


Mutruc a fost chiar testat cu aparatul etilotest pentru a se vedea dacă a consumat băuturi alcoolice, așa cum se vede și pe imaginile surprinse de cei de la voceatimisului.ro, la fața locului. Conform informațiilor apărute, inițial, în presă pietonul a trecut pe culoarea verde. Deputatul Cornel Sămărtinean le-a spus, ulterior, că de fapt el este cel care a condus mașina. ”A fost un moment, o neînțelegere. Din cauza stresului, Alexandru Mutruc a apucat să spună că el a condus. A mai avut un accident înainte. Imediat ce am aflat ce le-a spus polițiștilor, am recunoscut că eu am condus. Nu am fost atent la ce le-a spus pentru că eram preocupat de starea victimei. Mi s-a luat și mie sânge”, a explicat deputatul.

Victima a fost dusă la Spitalul Municipal din Timișoara de SMURD și supusă unor investigații amănunțite. Polițiștii au întocmit actele de constatare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și le-au trimis la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care are competența de a-l cerceta pe deputat. Sămărtinean a susținut că ”până acum nu m-au chemat la audieri. Am deja o înțelegere cu victima, în sensul că este ok”. Și în timpul campaniei electorale de acum patru ani, Sămărtinean a fost în atenția procurorilor. Atunci, DNA a ridicat acte de la aeroportul ”Traian Vuia” în dosarul spațiilor comerciale, caz în care a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, dar instanța supremă a trimis înapoi dosarul pentru refacerea urmăririi penale, după ce a eliminat din probatoriu, în baza deciziei Curții Constituționale, înregistrările făcute de SRI.

Sursa foto voceatimisului.ro

19 COMENTARII

 1. Asa ne trebuie daca trimitem oameni fara coloana vertebrala in parlament!Intr-o tara civilizata oamenii politici care sunt anchetati si suspectati fac un pas inapoi!Se vede ca parlamentarul de mai sus nu are puterea sa recunoasca ca a gresit(greseala e omeneasca)si incearca sa dea vina pe saracul om care a trecut pe verde!RUSINE!RUSINE!Se vede ca esti prieten cu A.Popoviciu care nu recunostea incidentul cu politia in urma cu cca 3 ani!

 2. Daca nu era presa la fata locului …nu mai recunostea gunoiul! Jegurile astea nu isi asuma un banal accident de circulatie! Va dati seama ce e in mintea lor cand planuiesc totul! In puscarie cu el si cu acel nenorocit care a mintit ca el a condus! Chiar ne cred prosti? Auzi la el …se ingrijea de victima! Doctorii ce au facut atunci? Jeg ordinar care ne jigneste inteligenta!

 3. Seful de cabinet pentru declaratii false dosar penal! Deputatul dosar penal pentru accidentarea pietonului si examen la psihatrie, un om normal nu spune ca din cauza unei … neintelegeri nu a recunoscut de la inceput ca el este vinovatul.

 4. Organele judiciare, în cursul desfăşurării urmăririi penale, administrează mijloacele de probă acolo unde consideră necesar. Prin urmare, sunt posibile audierile şi în alte locuri decât cel al locului unde îşi are sediul parchetul sau organul de poliţie. Legitimarea organului judiciar în acest caz este firească, pentru a evita persoane care uzurpează calitatea oficială (art. 240 Cpen incriminează această infracţiune).

  Atunci când încă nu este începută urmărirea penală, părţile cu care se discută nu au nicio calitate procesuală şi nu pot fi obligate să dea declaraţii – este aşa numită fază a actelor premergătoare, când se adună informaţii pentru a se vedea dacă este cazul să se înceapă urmărirea penală pentru săvârşirea unei infracţiuni. Dacă urmărirea penală este începută, atunci a demarat procesul penal cu toate drepturile şi obligaţiile derivând de aici: cei care sunt bănuiţi că au comis o infracţiune sunt audiaţi ca învinuiţi (dacă nu s-a formulat încă acuzaţia) sau ca inculpaţi (dacă s-a pus în mişcare acţiunea penală), au dreptul să cunoască învinuirea, să nu declare nimic şi pot fi asistate de avocaţi; cei care au cunoştinţă de săvârşirea unei infracţiuni sunt audiaţi ca martori, după ce sunt puşi să jure cu mâna pe Biblie/cruce că vor spune adevărul (dacă credinţa nu le permite să jure, se obligă pe onoare şi conştiinţă) şi fiind avertizaţi asupra sancţiunii de la 1 la 5 ani dacă comit infracţiunea de mărturie mincinoasă – art. 85 Cpp. Incă ceva: legea nu reglementează posibilitatea martorului de a fi asistat de avocat.

  Învinuitul/inculpatul este obligat să se prezinte la audiere, când este citat. Dacă nu se prezintă de bună-voie, poate fi adus cu mandat de aducere; în anumite situaţii, poate fi adus direct cu mandat. La fel, martorul este obligat să se prezinte la audiere (art. 83 Cpp); dacă nu se prezintă de bună voie, poate fi amendat administrativ cu amendă de la 250 la 3.000 lei şi va fi adus cu mandat de aducere. Pentru manifestări ireverenţioase ale părţilor, apărătorilor acestora, martorilor, sau ale oricăror alte persoane, faţă de judecător sau procuror se poate aplica o amendă judiciară de la 500 la 5.000 lei.

  Învinuitului i se cere mai întâi să ea o declaraţie scrisă personal (unde scrie tot ce ştie cu privire la învinuire), după care este audiat de organul judiciar (poliţist, procuror) şi ce declară se consemnează într-un formular. Martorul este audiat şi se consemnează în formular declaraţia sa. Este posibil ca declaraţia să fie scrisă de grefier sau de organul judiciar sau dactilografiată la computer – important este ca ea să fie semnată de cel audiat dacă este de acord cu ce s-a consemnat.

  Dacă martorul face afirmaţii mincinoase, ori nu spune tot ce ştie privitor la împrejurările esenţiale asupra cărora a fost întrebat, comite infracţiunea de mărturie mincinoasă care se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani (art. 260 Cpen). Încercarea de a determina o persoană prin constrângere ori corupere să dea declaraţii mincinoase într-o cauză penală, civilă, disciplinară sau în orice altă cauză în care se ascultă martori, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă (art. 261 Cpen). Împiedicarea participării într-o cauză penală, civilă, disciplinară sau în orice altă cauză, a unui martor, expert, interpret sau apărător, săvârşită prin violenţă, ameninţare sau prin orice alt mijloc de constrângere îndreptat împotriva sa ori a soţului sau a unei rude apropiate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 7 ani (art. 261 ind.1 Cpen).

 5. Angajaţii Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara au fost spionaţi în mod ilegal de administraţia condusă de fostul director, pedelistul Cornel Sămărtinean. După ce acesta a fost schimbat din funcţie, s-a descoperit că au fost montate camere video şi microfoane, ascunse în senzorii de mişcare plasaţi în toate birourile. În ambele clădiri ale administraţiei au fost instalate echipamente care stocau imaginile şi sunetul, în corpul A aceste receivere fiind instalate chiar în biroul directorului Sămărtinean. Practic, toate mişcările angajaţilor din birouri erau monitorizate la sânge, iar imaginile erau stocate în servere aflate în afara aeroportului. Cei care lucrează acolo au rămas mască atunci când au văzut cum erau ţinuţi sub lupă. „Când au instalat senzorii de mişcare în birouri au spus că sunt pentru hoţi. Avea logică. Nu ne-au spus, însă, nimic despre camere de supraveghere şi microfoane. Ştiam de camerele de pe holuri, dar nici să ne spioneze şi-n birou”, comentau angajaţii uimiţi de Big brother-ul portocaliu. Unii bănuiau că ar fi supravegheaţi, dar nu aveau confirmare. Printre angajaţi se discută că supravegherile ilegale au surprins câţiva dintre cei monitorizaţi în ipostaze erotice.

 6. Controlul Curţii de Conturi de la Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara a vizat şi falsificarea contractului de închiriere semnat de echipa condusă de fostul director, pedelistul Cornel Sămărtinean, cu Trinvest Bakery SRL a verişorului deputatului Alin Popoviciu. PRESSALERT.ro a dezvăluit că pentru spaţiul de 80 de metri pătraţi există două contracte de închiriere semnate de directorul Cornel Sămărtinean, dar cu numere de înregistrare şi clauze diferite, cel falsificat având o perioadă de valabilitate de cinci ani în loc de trei şi alte prevederi extrem de favorabile chiriaşului. Pe numărul de înregistrare al contractului de închiriere înregistrat la Registrul Comerţului a apărut un alt contract pentru amenajarea spaţiului tot din banii aeroportului. În nota explicativă dată celor de la Curtea de Conturi, Sămărtinean a explicat că „numărul 11163 a fost alocat iniţial pentru un DRAFT de contract, care nu era ştampilat şi care a plecat în ambele exemplare către societatea parteneră, nu s-a întors NICIODATĂ deoarece societatea nu a fost de acord cu unele condiţii, neînregistrându-se în sistemul electronic al AIT NICIODATĂ, automat acel DRAFT s-a anulat neproducând nici un efect juridic sau comercial”. Aşa-zisul draft avea ştampilă şi semnăturile şefilor de la aeroport, iar în baza acestui document a fost înfiinţat punctul de lucru al societăţii Trinvest Bakery. Directorul comercial, Marius Mezin, a susţinut şi el varianta draftului, explicând auditorilor că „datorită faptului că aceste negocieri au durat câteva zile, draftul vechi de contract cu nr.11163 neîntorcându-se la aeroport, l-am considerat nul iar numărul de înregistrare alocat primului draft şi anume nr.11163 a fost înlocuit în registru de către Bălan Vasile el fiind alocat unui nou contract în favoarea societăţii Tircons”.

 7. Cornel Sămărtinean a declarat pentru TIMPOLIS că toată activitatea sa de la Aeroportul Internaţional Timişoara a avut un singur scop: să facă această unitate una profitabilă: „Demersurile mele şi ale echipei mele nu au urmărit decât eficientizarea aeroportului şi atragerea de venituri necesare dezvoltării, respectând legislaţia în vigoare”.

 8. Printr-un proces civil aflat pe rolul Tribunalului Timiş, Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara le cere lui Cornel Sămărtinean, Marius Florin Mezin şi Laurenţiu Daniel Caba, achitarea unui prejudiciu de peste 46.000 de lei, produs aeroportului după închirierea unui spaţiu din Hala Cargo a aeroportului la un preţ cu doi euro pe metru pătrat mai mic decât cel stabilit printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie. Mai exact, actuala conducere a aeroportului susţine că la propunerea lui Daniel Laurenţiu Caba, cu avizul lui Marius Florin Mezin şi aprobarea lui Sămărtinean, aeroportul a închiriat un spaţiu de 670 de metri pătraţi, la un preţ de 6,5 euro/mp, în condiţiile în care o hotărâre a Consiliului de Administraţie din 2005 prevede ca preţ minim de închiriere a spaţiului de 8 euro pe metru pătrat.

 9. Conform înregistrărilor aflate la serviciile de informaţii, Sămărtinean a cerut unui reprezentant al Siemens, la scara avionului, 70.000 de euro pentru a face achiziţia de la fima germană, dar s-a lovit de un refuz. Cererea de comision a fost confirmată de reprezentanţi ai Siemens. Atunci el şi-a îndreptat atenţia spre celălalt furnizor, UTI. La sfârşitul lui august, precum şi în octombrie şi noiembrie s-au dus negocieri rapide dar dure cu cele două firme. Directorul general, după refuzul celor de la Siemens de a da şpagă a ales UTI, declanşând un război cu adjuncta sa, Rodica Alexa. „Toată vara şi toamna nu au mişcat un deget, doar s-au certat pentru aceste şpăgi. Au tras de timp până în ultima clipă”, ne-a declarat un angajat din conducerea tehnică a aeroportului. Chiar şi după ce directorul Sămărtinean a cadorisit UTI cu acest contract, firma are nevoie de minimum trei luni de la emiterea comenzii ferme, ca să aducă benzile transportoare şi echipamentele de securitate. Astfel, directorul aeroportului a mărit valoarea proiectului de la două milioane de euro plus TVA, publicată pe sistemul electronic al achiziţiilor publice, la 3,5 milioane, cumpărând direct echipamentele. Astfel au apărut suspiciunile de ocolire a licitaţiei publice şi, implicit, de deturnare de fonduri. Culmea acestor achiziţii este că, în criză de timp, inaugurarea oficială s-a făcut nu cu nişte benzi transportoare noi, ci cu benzi vechi de la Aeroportul Timişoara. Un reprezentant al UTI a declarat că ei nu pot aduce echipamentele mai devreme de 15 decembrie şi că singura soluţie va fi aducerea unor benzi dezafectate de la Aeroportul Otopeni. Asta vor vedea comisarii europeni la noul terminal non-Schengen, în valoare de 3,5 milioane de euro.

 10. . Sămărtinean a fost numit în fruntea celui mai mare a aeroport din vestul României de Ostaficiuc chiar dacă înainte a condus o firmă care se ocupa de producerea de lenjerie intimă.

  „De multe ori eram persiflați de avocați când propuneam arestarea preventivă a vreunui funcționar pentru că invocam interesul public. Iată că realitatea acestor zile arată că pe nedrept am fost persiflați, realitatea arată că am avut dreptate. Corupția epuizează resursele acestei societăți. Secătuiește această societate și printr-un efect mai pervers, prin numirea pe funcții a unor persoane care nu au nicio chemare. Mulți știu că locul lor nu e acolo”, a precizat procurorul Lucian Dolcu într-o sală de judecată.

 11. In Timisoara, pe de alta parte, candidatul ARD Timisoara la un loc in Camera Deputatilor, Cornel Samartinean, a impartit chiloti si ciorapi de dama cu numele si figura sa pe ambalaj.

  chiloti mita electorala

  Candidatul a fost director al Aeroportului din Timisoara, insa are si o firma de confectii, locul de und provin de altfel si produsele impartite.

  Alegeri parlamentare Timis 2012

 12. „Da, confirm ca am demisionat din PNL si m-am alaturat echipei PMP. Urmeaza chiar acum sa inregistrez demisia la partid. Am fost pe loc neeligibil la PNL, dincoace candidez pe prima pozitie la Camera Deputatilor. Acesta este motivul, vreau sa merg mai departe si sa imi desfasor activitatea in Parlamentul Romaniei„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Cornel Samartinean.

  Cornel Samartinean a preluat locul ramas liber de Ion Raducanu pe lista PMP, care a anuntat ca se retrage.

 13. „O să vă dau like-uri, ăăă, link-uri, ca să vedeţi că pe anumite programe au avut rată de absorbţie de 100%”, a promis candidatul. Sămărtinean a susţinut că nu ştie de ce Monica Macovei a votat personal împotriva candidaturii sale, însă a asigurat că, în privinţa contractelor pe care le-a semnat în calitate de director pentru spaţiile comerciale care au ajuns la firma vărului lui Alin Popoviciu, nu are ce să-şi reproşeze „dimpotrivă. Şi-mi asum când spun lucrul acesta”. După care conferinţa de presă s-a încheiat.

 14. Incredibil!!!deputatul samartinean cornel-mircea conduce auto,dar politia i-a probe cu etilotestul…PASAGERULUI din auto !?!Domnilor politisti aveti camere video in acea zona,folositi tehnica care a costat primaria milioane de euro !!!

 15. Ati vazut d-voastra un infractor sa-si recunoasca faptele, sunt sigur ca nu va pati nimic, in Timis Mafia e la ea acas iar cind e vorba de Membri fosti sau actuali ai P.D.L-ului, nici vorba !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.