Derby-ul Vestului a început mai întâi în stradă. Incidente violente și momente...

Derby-ul Vestului a început mai întâi în stradă. Incidente violente și momente inedite la meciul dintre UTA Bătrâna Doamnă și ASU Politehnica FOTO & VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
suporteri-timisoareni05_resize
Foto: Adrian Pîclișan

Spiritele s-au aprins la meciul de revedere dintre suporterii arădeni și timișoreni. Derby-ul UTA Bătrâna DoamnăASU Politehnica (scor 1-1) a fost precedat de incidente în afara arenei. Deși a fost prea micuț pentru un asemenea duel, atmosfera de pe ”Motorul” a fost și ea de meci mare, din păcate au existat și aspecte negative.

Hotărâți să vină în Aradul Nou după ce au primit doar 97 de bilete la noul derby, druckerii și-au închiriat o locație din apropierea arenei pentru a simți atmosfera de meci. Pe parcurs, cei circa 400 de timișoreni s-au pozat în fața Primăriei Arad și au mărșăluit neperturbați, cel puțin o parte din drum. Cântecele galeriei viola au răsunat pe străzile orașului de pe Mureș.

În apropierea arenei au apărut cele mai grave incidente.


Un grup mai mic de utiști a tachinat ”grosul” galeriei bănățene și cordonul forțelor de ordine a fost ”rupt” de mai mulți suporteri, din ambele tabere. Torțele au început să zboare pe Calea Timișorii. După câteva minute de haos victimă a căzut un fan brașovean al lui UTA. Tânărul în vârstă de 28 de ani era căzut la pământ în urma unui meleu cu jandarmii, conform martorilor. El a suferit o fractură craniană deschisă și a fost transportat până la urmă la spital, neștiind cine l-a lovit. ”După ce a fost ridicat din mijlocul şoselei de către ambulanţă, bărbatului i s-a acordat primul ajutor, fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. De menţionat că victima nu se afla în perimetrul de siguranţă format de către jandarmii Grupării Mobile din Timişoara”, a declarat pentru Mediafax.ro Nicolae Bocâncă, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara.

Contrast pe modestul ”Motorul”

Organizatorii s-au chinuit să facă totul astfel încât terenul din Aradul Nou să se prezinte demn ieri după masă. Nici prelata, nici metoda elicopterul nu a ajutat însă. Mai mult, sectorul opus galeriei utiste era mai mult gol! În așa-zisa tribună a oaspeților au luat loc juniori, părinți, rezerve și apropiați ai clubului alb-violet. Puști care au strigat din răsputeri pentru Poli. Nici galeria viola nu a avut mai mult noroc la vizionarea jocului în sine, nereușindu-se montarea unui proiector în gospodăria închiriată. Locație aflată chiar în spatele galeriei UTA-ei.
  Suporterii gazdelor au făcut o atmosferă frumoasă, la start, cu o coregrafie în fața căreia stătea bannerul cu textul: ”UTA înseamnă Arad”. În prima repriză fumigenele peluzei utiste au întrerupt jocul. Iar unul dintre mesajele afișate de alb-roșii pot gâdila și orgoliul timișorenilor fani ASU Poli: ”Echipele de tradiție au acel ”ceva” / Ce Recaș, Astra, Chiajna nu pot cumpăra”. Un alt semi-incident a apărut în debutul părții secunde, când câțiva ultrași bănățeni au ajuns, prin grădini, chiar în spatele peluzei arădene, având loc un nou mic schimb de ”amabilități”. Toată lumea se aștepta însă la astfel de lucruri, mai ales că celor două orașe duceau lipsa derby-ului în ultimele sezoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.