Directorul Institului OncoGen din Timișoara: „Producem de 4-5 ori mai mulți doctori...

Directorul Institului OncoGen din Timișoara: „Producem de 4-5 ori mai mulți doctori decât putem angaja. Pleacă din țară pentru că n-au unde să lucreze”

0
DISTRIBUIȚI
medic1
Medicii români pleacă din țară pentru că nu au unde să lucreze.

România nu duce lipsă de doctori. Aceasta este concluzia la care a ajuns Virgil Păunescu, directorul OncoGen din Timișoara – Centrul de terapii genice și celulare în tratamentul cancerului. Medicul timișorean spune că doctorii au ajuns să plece în străinătate pentru că pur și simplu nu au unde să lucreze în spitalele din România.

„Doctorii trimit mai mulți bani în țară decât cei care culeg căpșuni”

„Din România pleacă foarte mulți doctori pentru că avem poziții mult peste capacitatea de absorbție.


Producem de patru, cinci ori mai mulți doctori decât putem angaja. Și atunci ei sigur că pleacă, nu au de lucru. Sigur că este o risipă, dar ce vrea să fie România, care nu poate să asigure locuri de muncă pentru toți doctorii? Ce vrem noi să fim? Căpșunarii Europei sau doctorii Europei? Acum este o fereastră, de vreo 20-30 de ani, datorită deficitului de dincolo, orice doctor din România își găsește de lucru în străinătate. Și informaticienii la fel”, a explicat Virgil Păunescu.

Directorul Institului Oncogen consideră că este mai bine ca românii să fie doctorii Europei, și nu „căpșunari”. „Dacă nu vrei să fi căpșunarul Europei, atunci trebuie să investești. Și eu cred că este mai bine să fim doctorii Europei, pentru că doctorii vor trimite mai mulți bani în țară decât cei care culeg căpșuni sau lucrează în construcții”, a mai precizat medicul Virgil Păunescu.

OngoGen este un centru de cercetări oncologice, și nu numai, unic în România și în sud-estul Europei. Institutul a fost realizat lângă Spitalul Județean Timșoara, în cinci ani, cu 12 milioane de euro, majoritatea fiind bani europeni. ONCOGEN este dotat cu echipamente de ultimă generaţie, cu ajutorul cărora se va putea realiza cercetare de vârf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.