Directorul Spitalului Judeţean Timişoara, de acord ca şefii de secţii să dea...

Directorul Spitalului Judeţean Timişoara, de acord ca şefii de secţii să dea concurs. Ce spune despre imposibilitatea ca managerii să deţină funcţii de conducere în partide

0
DISTRIBUIȚI

marius-craina-1

Guvernul a modificat, ieri, prin ordonanţă de urgenţă, regulile prin care pot fi ocupate funcţiile de manageri de spitale. Astfel, directorii de unităţi medicale nu mai au voie să ocupe funcţii de conducere în partide, iar rudele de până la gradul al IV-lea nu pot face parte din comitetul director sau să fie angajaţi în alte funcţii de conducere în cadrul spitalului.

De asemenea, conform noilor reguli, şi pentru şefii de secţii vor fi organizate concursuri, nu doar pentru manageri. Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, cel mai mare din vestul ţării, spune că este de acord ca şi şefii de secţii să dea concurs pentru ocuparea acestor funcţii.

“Mi se pare absolut normal. Şi noi la rândul nostru, managerii, am susţinut concurs. Eu am dat concurs în decembrie 2014, cu comisie, cu tot, tot, tot. Deci, am fost numit pe perioadă interimară, iar în interimat am susţinut concursul. Mi se pare o chestie absolut normală, pot să spun obligatorie”, este de părere Marius Craina.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara este de acord şi ca directorii să nu facă parte din conducerea partidelor politice, idee pe care o consideră “bună, dar nu suficientă, pentru că şi dacă n-ai funcţie de conducere, poţi să faci parte dintr-un partid şi să fii pus politic, tot aia este.


Dacă vrem să depolitizăm sistemul de sănătate şi să dăm drumul compentenţei să primeze, deci criteriul de bază să fie cel profesional, cel de competenţă, şi nu altele, atunci într-adevăr s-ar putea să fie o idee bună”. Marius Craina este membru PSD Timş, iar până în vara acestui an a ocupat funcţia de preşedinte executiv al PSD Timişoara.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara spune că nu este în regulă ca directorii de unităţi medicale să fie schimbaţi de fiecare dată când este schimbat şi guvernul.

“Dacă nu există continuitate şi nu există încredere, atunci mai bine nu-i punem sau pe ăla care îl punem îl lăsăm să-şi ducă mandatul până la capăt.  Pentru că el trebuie să-şi asume nişte strategii, nişte idei pe care le propune la începutul mandatului. Lasă-l să-şi exercite funcţia.  Dacă vezi că într-o perioadă de timp nu se întâmplă nimic şi nici una din promisiuni nu pare să fie dusă la îndeplinire, atunci îl schimbi, la revedere şi drum bun. Acest lucru este valabil pentru toată lumea, şi pentru manageri de spitale, şi pentru miniştri. Dacă nu-şi îndeplinesc planul şi strategiile şi nu reuşesc să ducă la finalizare ceea ce-şi propun, nu are rost să-i ţinem”, consideră Marius Craina.

Directorul Spitalului Judeţean Timişoara mai spune că posturile din unităţile medicale ar trebui “să fie scoase la concurs cu corectitudine, concursurile să se desfăşoare cu corectitudine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.