Meciul UTA – ASU Poli s-a lăsat cu multe amenzi, iar un...

Meciul UTA – ASU Poli s-a lăsat cu multe amenzi, iar un fan timișorean este cercetat PENAL. Veste bună legată de suporterul gazdelor care ar fi fost lovit de jandarmi

0
DISTRIBUIȚI
suporteri-timisoareni08_resize
Foto: Adrian Pîclișan

Noul Derby al Vestului desfășurat duminică a avut parte și de câteva conflicte în afara arenei. Cel mai grav incident din jurul partidei UTA Bătrâna Doamnă – ASU Politehnica (1-1) a implicat un fan al arădenilor care conform martorilor ar fi fost lovit puternic în cap de către un jandarm. Din fericire suporterul în cauză nu a suferit o fractură craniană, așa cum indicau primele informații. În schimb, mai mulți suporteri din ambele tabere urmează să fie sancționați în urma unui raport preliminar al Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara. Un suporter al oaspeților este chiar cercetat penal!

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995, se vor întocmi actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice, împotriva unei persoane din galeria ASU Politehnica Timişoara”, se arată în comunicatul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara.

În total 15 persoane se vor alege cu sancțiuni în urma incidentelor dinaintea jocului din Aradul Nou. 11 dintre acestea vor suporta amenzi. ”În urma centralizării şi analizei parţiale a imaginilor video şi a celorlalte mijloace de probă administrate, în momentul de faţă sunt identificate un număr de 11 persoane cărora le vor fi aplicate sancţiuni contravenţionale pentru comiterea de fapte antisociale care contravin Legii nr.


61 din 1991 şi Legii nr. 4 din 2008, constând în amenzi cu valori cuprinse între 350 – 500 lei, pentru fiecare persoană”, se mai arată în comunicat. Alte patru persoane vor fi sancţionate contravențioanl pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice. Jandarmeria anunță de asemenea că în următoarele zile vor fi luate şi alte măsuri sancţionatorii celor care se fac vinovaţi de organizare sau de săvârşirea de fapte antisociale.

suporteri-aradeni-01_resize
Foto: Adrian Pîclișan

Starea suporterului rănit puternic la cap

Fanul arădenilor căzut în fața arenei după o lovitură dură în zona capului, aplicată chiar de jandarmi conform martorilor, e în afara oricărui pericol. ”Pacientul a suferit plagă contuză traumatism cranio-cerebral fără complicaţii, fără fractură, motiv pentru care după ce a beneficiat de asistenţă medicală la UPU, a plecat”, a declarat Corina Crişan, noul director medical al Spitalului Clinic Județean Arad, pentru sportarad.ro. Conform aceleiași surse nimeni nu a dat o declarație oficială legată de acest caz, astfel că probabil nu va exista o anchetă amănunțită. Despre rănirea fanului nu a apărut nimic în comunicatul preliminar al Jandarmeriei.

”După ce a fost ridicat din mijlocul şoselei de către ambulanţă, bărbatului i s-a acordat primul ajutor, fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. De menţionat că victima nu se afla în perimetrul de siguranţă format de către jandarmii Grupării Mobile din Timişoara”, spunea pentru Mediafax.ro Nicolae Bocâncă, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, imediat după incidentul de duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.