DRAMATIC Zece copii trăiau în colibe, printre şobolani, la Timişoara. Vezi cum...

DRAMATIC Zece copii trăiau în colibe, printre şobolani, la Timişoara. Vezi cum a intervenit, în forţă, Poliţia Locală

0
DISTRIBUIȚI

Descindere Politia Locala, familii cu copii care traiau in, colibe printre șobolani

Par scene desprinse parcă din filme de groază, dar nu sunt. Se întâmplă la Timişoara, unde agenţii de la Poliţia Locală au intervenit în forţă într-o zonă în care cerşetorii şi-au improvizat colibe. Conform datelor oferite de Poliţia Locală, nu mai puţin de zece copii locuiau în condiţii greu de imaginat: într-o mizerie cruntă şi printre şobolani.

Polițiștii locali au acționat astăzi, la primele ore ale dimineții, pentru asanarea terenului fostei baze de întreținere a RATT – zona Calea Lipovei, de pe str. Ion Ionescu de la Brad, unde în colibe improvizate s-au adăpostit de mai multă vreme persoane fără adăpost cu copii minori, ținuți în condiții inumane, într-o mizerie de nedescris și printre șobolani. La acțiune au participat și reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială Comunitară Timișoara și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș.

Descindere Politia Locala, familii cu copii care traiau in colibe printre șobolani

„Cele 18 persoane identificate, din care 8 adulți și 10 minori, aceștia din urmă cu vârste cuprinse între 9 luni și 16 ani, au fost evacuate în vară de polițiștii locali de pe terenul din spatele Spitalului Municipal de pe str.


Grigore Alexandrescu, în urma verificărilor ulterioare stabilindu-se că s-au mutat în fosta bază RATT, unde de altfel în urmă cu câteva zile au provocat un incendiu după ce au dat foc deșeurilor adunate în locația respectivă. În această dimineață, persoanele în cauză au fost aduse la sediul Direcției Poliția Locală Timișoara pentru a fi identificate și a se lua măsurile legale de predare către serviciile sociale în cazul adulților, iar minorii, împreună cu mamele acestora, au fost luați în evidență de asistenții sociali prezenți la acțiune. Trebuie menționat că aceștia au domicilii în alte județe ale țării precum Caraș-Severin, Cluj și Târgu Mureș. În ceea ce privește starea terenului, Poliția Locală a luat legătura cu Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara pentru igienizarea și deratizarea locației, iar pentru securizarea gardului împrejmuitor și a porții de acces s-a luat legătura cu Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse. Polițiștii locali vor face în continuare verificări și în perioada următoare pentru a stabili dacă persoanele în cauză se întorc în locația respectivă, își găsesc alte adăposturi sau se deplasează în localitățile de domiciliu, așa cum au promis”, a transmis Poliţia Locală din Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.