Dublă lansare de album cu Mircea Vintilă şi Pragu’ de Sus, la...

Dublă lansare de album cu Mircea Vintilă şi Pragu’ de Sus, la Timișoara. Vezi cum s-a născut această colaborare FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Pragu De Sus şi Mircea Vintilă lansează un material discografic „Azi te vreau + Live 10”
Pragu De Sus şi Mircea Vintilă lansează un material discografic „Azi te vreau + Live 10”

Melomanii timişoreni au parte de o dublă lansare a materialului discografic „Azi te vreau + Live 10”, un disc care este rodul colaborării între Călin Bârcean şi Mircea Vintilă.

Primul eveniment pentru lansarea acestui material discografic a avut loc joi seara la The 80’s Pub. „Totul a început timid, în Timișoara anului 2008, când «Ciocu» Vintilă accepta cu generozitate prima mea invitație la un concert în doi. Acum, după mai bine de opt ani, prietenia noastră are și un suport audio! E un album sincer, direct, cu public, care poate fi cântat și ascultat oriunde! Am așteptat puțin, atât cât să apară și un cântec nou. Timișoara înseamnă începutul colaborării cu Mircea Vintilă, Timișoara înseamnă începutul Pragului de Sus, Timișoara e locul unde «Azi te vreau» prinde viață. Mulțumesc echipei mele lărgite, care înseamnă Pragu’ de Sus! Mulțumesc publicului, care înseamnă tot!”, spune Călin Bârcean.

Discul conţine 10 piese „live”, înregistrate în concertele Pragului de Sus din decembrie 2014, susţinute la Deva şi Timişoara, concerte care „punctau” aniversarea a 10 ani de activitate a trupei, plus melodia „Azi te vreau”, care dă şi titlul albumului.

La sfârşitul anului 2014, Pragu’ de Sus a susţinut un concert extraordinar care a marcat împlinirea a zece ani de activitate, evenimentul avându-i ca invitaţi speciali pe Mircea Vintilă şi Maria Răducanu. Cariera trupei a început în anul 2004, odată cu primele apariții scenice și cu editarea primului material discografic, „Decupaj Sonor”. Înființată de Călin Bârcean, Costel Răsuceanu, Marian Draghia și Constantin „Bebe” Borozan, Pragu’ de Sus a rămas, timp de un deceniu în prim-planul vieţii muzicale timișorene. Repertoriul abordat cuprinde sute de piese din sfera folk-pop-rock, dintre care peste 30 sunt compoziții proprii. Solistul Călin Bârcean și Pragu’ de Sus au redeschis culoarele folkului în zona de vest a țării, prin apariții regulate și colaborări de durată cu artiști precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu (cu care s-a înregistrat piesa „Nimeni, nimeni” în 2009), Ducu Bertzi, Marius Bațu și alții.


Proiectele trupei au atras și muzicieni timișoreni, Horea Crișovan fiind prezent pe ultimele două albume Pragu’ de Sus.Zilele acestea, Pragu De Sus şi Mircea Vintilă filmează şi un nou videoclip.

Fanii formaţiei au ocazia să-şi revadă muzicienii preferaţi cu ocazia unui nou recital Pragu’ De Sus şi Mircea Vintilă, care va avea loc vineri 25 noiembrie de la ora 21, la Porto Arte. Biletele pentru acest concert costă 25 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.