Festivalul filmului francez la Timișoara. Ce puteți vedea la ediția din acest...

Festivalul filmului francez la Timișoara. Ce puteți vedea la ediția din acest an

0
DISTRIBUIȚI

film-francezFestivalul Filmului Francez, care sărbătorește în acest an 20 de ani de existență în România, se va desfășura în această lună în șapte orașe din țară.

În Timișoara, festivalul a ajuns la cea de-a zecea ediție, și va avea loc între 3 și 6 noiembrie, în sala Aula Magna a Universității de Vest. În organizarea ambasadei franceze de la București și a Institutului Francez din România, această ediție aniversară dorește să prezinte cinefililor o experiență cinematografică inedită.

Două din cele patru secțiuni distincte ale festivalului – „Competiția tinerilor regizori” și „Panorama” – vor fi prezentate la Timișoara, toate filmele, ale căror proiecții vor avea loc de la orele 16.00, 18.00 și 20.00, vor fi prezentate în versiunea originală, cu subtitrare în limba română, iar intrarea este liberă.

Programul festivalului este următorul:

Joi, 3 noiembrie:
ora 16,00: “Noul” – comedie dramatică
ora 18,00: deschiderea oficială, cu documentarul „Ziua de mâine”, care aobținut premiul César pentru cel mai bun film documentar al anului 2016
ora 20,00: „În umbra femeilor” – dramă, prezentat la Cannes în 2015
Vineri, 4 noiembrie:
ora 16,00: „Fatima” – dramă
ora 18,00: „Willy I” – comedie dramatică, în prezența regizorilor Ludovic Boukherma și Zoran Boukherma
ora 20: „Ma Loute” – comedie dramatică
Sâmbătă, 5 noiembrie
ora 16,00: „Sentimentul verii” – dramă
ora 18,00: „Doi prieteni” – comedie romantică
ora 20,00: „Marele joc” – thriller
Duminică, 6 noiembrie:
ora 16,00: „Răutățile lui Sophie” – comedie
ora 18,00: „De-abia deschid ochii” – dramă
ora 20,00: „Nu sunt un nenorocit” – dramă

Prima secțiune aduce pe ecrane filme de lungmetraj de debut, realizate de tineri regizori francezi, in timp ce a doua secțiune este consacrată promovării și difuzării cinematografiei franceze contemporane, care oferă publicului filme recente care s-au bucurat de succes în rândul criticilor și au fost premiate în cadrul unor consacrate evenimente cinematografice precum festivalul internațional de film de la Cannes, Gala premiilor César sau Festivalul Internațional de Film de animație de la Annecy.


În cadrul primei secțiuni, publicul are posibilitatea de a vota filmul preferat iar pelicula care va întruni cele mai multe voturi va fi recompensată cu “Premiul publicului TV5MONDE” și va fi distribuită în cinematografele din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.