Finalizarea sălii polivalente de 3.000 de locuri din Timișoara, blocată pe motiv...

Finalizarea sălii polivalente de 3.000 de locuri din Timișoara, blocată pe motiv de… Colectiv. Ce operațiuni sunt necesare

0
DISTRIBUIȚI

sala-poli-6

Sunt mai bine de cinci ani de zile de când timişorenii aşteaptă încheierea lucrărilor la Sala Polivalentă de 3.000 de locuri, amplasată lângă Baza Sportivă II a Universităţii Politehnica.

Amintim că lucrarea a fost începută pe vremea când rector al UPT era Nicolae Robu. Ajuns primar al capitalei Banatului, acesta a intrat în parteneriat cu universitatea, oferind jumătate din banii necesari finalizării construcţiei. Însă antreprenorul principal, firma Maratti, a intrat în faliment, cu toate că a încasat circa 16.000.000 de lei pentru lucrare. Contractul cu firma falimentară a fost reziliat în urmă cu câteva săptptămâni, însă pentru reluarea lucrărilor e nevoie de noi studii.


Cauza? Tragedia din Colectiv, care a impus noi măsuri de siguranță.

„Se va construi în momentul în care lucrările vor putea fi reluate. V-am explicat ce se întâmplă acolo. Nu poate nimeni să anticipeze, eu v-am spus, acolo mai e de lucru o lună sau două, se poate termina şi mai repede ce mai este de făcut, numai că firma este în faliment. Între timp s-au schimbat anumite normative, după tragedia de la Colectiv. Trebuie refăcute calculele de rezistenţă, luate măsuri de consolidare, deci au apărut vreo câteva probleme total neprevăzute la lansarea investiţiei. Am discutat cu domnul rector al Politehnicii. Noi avem banii în continuare pregătiţi şi suntem în continuare interesaţi de acest proiect până la capăt şi Universitatea Politehnica este interesată, pentru că faza este foarte avansată, dar deocamdată sunt dificultăţi pe care nu le putem noi eluda, va trebui să le depăşim parcurgând anumite etape. Nu putem trece pe lângă ele. Nu putem angaja termene, că nu depinde de noi. Poate fi gata foarte repede sau poate să dureze foarte mult. Abia când vor fi gata toate specificaţiile cu toate detaliile tehnice privind ce măsuri de consolidare trebuie luate, abia atunci se pot face estimări de termene. Pe proiectul iniţial ar mai trebui o lună sau două maxim de muncă, asta vă pot spune în foarte bună cunoştinţă de cauză. Nu mă hazardez să fac aprecieri acolo unde nu am date”, a declarat primarul Timişoarei.

Ieri, primarul Robu anunţa că Ministerul Dezvoltării va finanţa construcţia unei săli polivalente cu 16.000 de locuri, în Timişoara.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.