În Football Manager 2017 îi poți lua locul lui Ionuț Popa sau...

În Football Manager 2017 îi poți lua locul lui Ionuț Popa sau Sorin Brîndescu. Cum arată ACS Poli și ASU Politehnica în cea mai nouă versiune a celebrului simulator fotbalistic FOTO

0
DISTRIBUIȚI
badagol
Alexandru Cătălin Bădăuță marchează într-un amical pentru ASU Poli în FM 17

Considerat cel mai bun simulator al lumii fotbalului, Football Manager a ieșit pe piață de curând cu ediția 2017. Din joc nu lipsesc, la fel ca în ultimii ani, primele două eșaloane din România iar, în premieră, antrenorii virtuali o pot prelua din primul sezon, 2016-17, pe ASU Politehnica Timișoara, în urma promovării echipei susținute de suporteri în Liga a II-a. Vesticele ACS Poli Timișoara și UTA Bătrâna Doamnă sunt de asemenea disponibile pentru cei care cred că pot face o treabă mai bună decât Ionuț Popa sau Laurențiu Roșu.

Football Manager sau FM reprezintă deja de mai bine de un deceniu un fenomen în Marea Britanie și nu numai. Simulatorul fotbalistic le oferă utilizatorilor de PC sau, mai nou, de tabletă, o experiență cât mai apropiată de cea a unui antrenor principal sau manager al unui club de fotbal. Îmbunătățit an de an, jocul și-a câștigat în notorietate și prin faptul că grupările profesioniste, mai ales cele din Albion, se inspiră serios din el pentru a găsi viitoarele ținte de transfer. Pur și simplu producătorul SI Games are cea mai mare rețea de ”scouteri” din lume. Imersivitatea în FM e una de asemenea arhicunoscută, te poți ocupa în detaliu de antrenamente, tactici, poți negocia transferurile cu agenții jucătorilor și așa mai departe.

Detaliate sunt și ligile și echipele românești. Cu anumite limite. Timișorenii pot opta în noua ediție pentru preluarea directă a băncii lui ACS Poli sau ASU Politehnica. În joc au fost create și grupările de Liga a III-a și chiar o mare parte dintre cele din ligile județene. Deci inclusiv FC Ripensia e recreată în mediul virtual, doar că pentru a fi antrenorul roș-galbenilor trebuie să optezi pentru post după promovarea acestora în B sau să-ți activezi printr-un ”patch” eșaloanele inferioare. La capitolul meticulozitate, majoritatea fanilor vor fi mulțumiți. Loturile sunt cele știute în luna septembrie și s-a lucrat inclusiv la modelele echipamentelor. ACS Poli nu are chiar problemele financiare din realitate, însă merge spre ”minus” dacă nu e găsită soluția salvatoare. Iar la ASU Politehnica lotul e cel știut, de la care nu se pot aștepta minuni peste noapte. Cu atât mai mare e și provocarea celor care trebuie să-i ducă spre glorie pe vitezistul Cristi Bărbuț sau ”dribleurul” Cătălin Bădăuță. Ambele alb-violete din Banat pot disputa ”Vestului Derby” cu UTA Bătrâna Doamnă.

Vlad Dragomir, pe urmele lui Cazorla

Unul dintre tinerii de care s-a tot vorbit și în versiunea precedentă a jocului e Vlad Dragomir.


Mijlocașul timișorean de la tineretul lui Arsenal e bine văzut și în Football Manager 2017. Mai mult, la capitolul ambiții acesta își dorește să câștige cândva Premier League cu ”tunarii” și e comparat cu spaniolul Santi Cazorla, unul dintre ”decanii” echipei antrenate de Arsene Wenger.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.