A fost desemnat al treilea oraș Capitală Culturală Europeană 2021. Vezi ce...

A fost desemnat al treilea oraș Capitală Culturală Europeană 2021. Vezi ce localitate a primit distincția, alături de Timișoara și Novi Sad

0
DISTRIBUIȚI

eleusina

Juriul internațional delegat de Comisia Europeană pentru a desemna localitățile care vor purta titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 a luat astăzi o decizie în privința celui de-al treilea oraș, cel din Grecia. Vă reamintim că, în septembrie a fost anunțat orașul câștigător din România – Timișoara, iar în octombrie cel din Serbia – Novi Sad.

În finala orașelor elene au ajuns Eleusina, Kalamata și Rodos, localitatea câștigătoare fiind anunțată astăzi: Eleusina.

Cea de-a treia Capitală Culturală Europeană din 2021 se află la doar 18 kilometri de capitala Greciei, Atena, fiind un port cu ieșire la Marea Egee, prin Golful Saronic.


Cu o populație de 10 ori mai mică decât a Timișoarei (aproximativ 30.000), Eleusina este un cunoscut centru industrial, găzduind, printre altele, cea mai mare rafinărie din țară.

Eleusina are, însă, ca multe dintre localitățile din zonă, o istorie milenară și o viață culturală pe măsură. Aici are loc unul dintre cele mai longevive festivaluri din Grecia, „Aeschylia”, desfășurat fără întrerupere din 1975, cu teatru, expoziții și muzică, un punct de atracție pentru atenieni, mai ales că Eleusina a devenit practic o suburbie a capitalei. Festivalul este „botezat” după o mare personalitate a lumii antice care s-a născut aici, dramaturgul Eschil.

Imediat după aflarea veștii, echipele Timișoara 2021 și Novi Sad 2021 au transmis felicitări omologilor greci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.