A fost stabilită data la care Garnizoana Timișoara va fi cedată de...

A fost stabilită data la care Garnizoana Timișoara va fi cedată de Consiliul Judeţean Timiş. Vezi când va ajunge clădirea la Ministerul Culturii pentru amenajarea Muzeului Revoluţiei

1
DISTRIBUIȚI

garnizoana-timisoara-adevarul

Trecerea clădirii Garnizoanei de la Consiliul Județean Timiș la Ministerul Apărării și apoi cedarea ei către Ministerul Culturii pentru începerea lucrărilor la Muzeul Revoluției ar trebui să aibă loc în cel mult două săptămâni. Acesta este termenul avansat de primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care, astăzi, a primit adresa emisă de Sorin Grindeanu, președintele Consiliului Județean Timiș, care îl notifică în legătură cu faptul că Centrul Miltar Zonal Timiş, Biroul de Informare şi Recrutare, Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, Asociaţia Cultul Eroilor şi Casa de Ajutor Reciproc „Carp” Timiş au nevoie de spaţii în suparafaţă însumată de 1.618 mp pentru a funcţiona.

Nicolae Robu a declarat astăzi că totul va merge foarte repede.


„Sper că în cel mult două săptămâni să putem să rezolvăm problema asta. Evident că eu mă străduiesc să o rezolvăm cât mai repede. Acum am primit adresa, mulţumesc pentru cooperare, trebuie să ne mişcăm cât se poate de repede ca cei 3.000.000 de euro să ajungă în Timişoara să avem un obiectiv de interes pentru că ştim cu toţii că Timişoara s-a făcut cunoscută mai mult ca orice prin faptul că de aici a pornit Revoluţia din 1989″, a spus primarul.

Edilul susţine că realizarea muzeului nu mai este o promisiune, ci un angajament. „Garanţia constă într-un angajament. Azi am primit un document că se reiterează acest angajament şi mi se mulţumeşte pentru implicare. Există un angajament de a pune la dispoziţie spaţiul. În momentul în care semnează ministrul Apărării şi ministrul Culturii un document în care se spune limpede că acea clădire va fi cedată de Ministerul Apărării către Ministerul Culturii pentru realizarea Muzeului Revoluţiei de îndată ce clădirea va reveni ministerului Apărării totul e clar. Data am înţeles că este 13 decembrie, deşi este evident condiţionată de asigurarea de către primărie a spaţiilor necesare funcţionării acelor structuri”, a adăugat Robu.

Sursa foto: adevarul.ro

1 COMENTARIU

 1. 1.618 mp le trebuie rezervistilor ca sa elibereze cladirea garnizoanei !!! ENORMA SUPRAFATA !
  poate vor sa faca si sala de bal!
  in ’89 actualii colonei, trageau ca la balamuc .
  acum tot se pune pe tapet un muzeu al marii revolte din ’89.
  ca s-au mai bagat cateva miliarde si in cealalta cladire…apoi a fost revendicata si cedata pe moca.
  suma asta de 3.000.00 de euro se pare ca le da la multi insomnii…cum sa poate pune mana pe ea, ori pe mare parte din ea.
  este nevoie mare de fonduri ca este foame mare!
  nu este chiar ok !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.