Fostul prefect Eugen Dogariu și-a dezvăluit proiectele pentru când va fi senator....

Fostul prefect Eugen Dogariu și-a dezvăluit proiectele pentru când va fi senator. Ce pas anunţă pentru descentralizare

0
DISTRIBUIȚI

eugen dogariu (4)

Candidat pentru un mandat de senator din partea PSD Timiş, fostul prefect al judeţului, Eugen Dogariu, promite că de îndată ce va ajunge în Parlament se va pune pe treabă în folosul timişenilor. Iar dacă nu se ţine de cuvânt, fostul prefect face apel să fie tras de mânecă de locuitorii din capitala Banatului, acolo unde locuieşte.

Întrebat de moderatorul emisiunii PRESSALER LIVE în legătură cu proiectele pe care şi le asumă, Dogariu a declarat că „unul din subiectele care în următoarea perioadă se va întâmpla, pentru că şi CJT îşi doreşte acest lucru, este realizarea unei maternităţi moderne. Avem două maternităţi. Este vorba de finanţarea unui astfel de obiectiv în Timişoara. Sunt mai multe discuţii. Este vorba şi despre o finanţare de la Ministerul Dezvoltării şi s-a încercat găsirea altor surse astfel încât să se realizeze acest obiectiv.


(…) Dacă ne referim la judeţul Timiş avem o discuţie foarte largă pe care, ca prefect, am resimţit-o foarte mult, mă refer la sistemul de desecare, un lucru foarte important pentru locuitorii unor comunităţi care se află în zone unde apa bălteşte mai des. Avem un sistem de desecare pe care din păcate nu s-a mai intervenit de foarte mult timp şi aici, la canale şi la agregatele şi echipamentele care lucrează în staţiile de pompare, aici trebuie găsită o soluţie, pentru că Timişul are cea mai mare suprafaţă pentru desecare, pentru restul de judeţe e vorba mai mult de irigare”, a declarat invitatul.

Fostul prefect a precizat și că centura de sud este fără doar şi poate un proiect important pentru Timişoara, susţinut şi de PSD, comentând şi legat de faptul că România nu are pregătită documentaţia pentru amenajarea autostrăzii Timişoara – Belgrad, lucru care blochează accesarea de fonduri europene. În ceea ce priveşte descentralizarea, invitatul a precizat că „este nevoie de crearea unui Cod Administrativ pentru anul 2017, un cod care să conțină toate prevederile legislative din acest domeniu. E vorba de preluarea tuturor actelor legislative într-un singur document care să fie mult mai flexibil mult mai uşor de consultat şi care să nu fie tarat de diferite norme de aplicare care nu fac altceva decât să modifice prevederile legale”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.