Grindeanu îl acuză pe Robu de politizarea subiectului Muzeul Revoluţiei. Ce hotărâre...

Grindeanu îl acuză pe Robu de politizarea subiectului Muzeul Revoluţiei. Ce hotărâre aşteaptă CJT de la Primăria Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

sorin-grindeanu-4

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu, se arată extrem de deranjat de faptul că primarul Timişoarei, Nicolae Robu, foloseşte Muzeul Revoluţiei pe post de subiect de campanie electorală. Acesta a acuzat astăzi că „am înțeles că unii nu respectă anumite lucruri pe care în final eu cred că va trebui să le respectăm cu toții, administrația e una și politica e alta și vreau să vă spun că nu am de gând să încalc lucrurile acestea, nu am de gând să fac conferințe de presă la partid despre consiliul județean și nici la consiliul județean despre partid. Până la urmă cineva va învăța că nu face bine actului adminstrativ că ăla interesează pe toți cetățenii, nu chestiunile politice”.

Legat de discuțiile purtate de primarul Nicolae Robu cu Ministerul Culturii și Ministerul Apărării pe tema amenjării Muzeului Revoluției în incinta Garnizoanei care momentan aparţine CJ Timiş, Grindeanu a declarat că „Primăria Timişoara trebuie să ne pună la dispoziţie spaţii de 1.618 mp.


În momentul în care va face hotărâre de consiliu local domnul Nicolae Robu şi se va ajunge la un acord şi se vor acorda aceste spaţii de 1.618 mp către veterani, asociaţiile cadrelor militare în retragere, Casa de Ajutor Reciproc a Militarilor, Centrul Militar Zonal imediat după dau hotărârea de consiliu pentru renunţarea la această Garnizoană şi acest imobil. Nu vreau să îmi bat joc de Centrul Militar Zonal, nu vreau să îmi bat joc de asociaţii şi de tot ce înseamnă în final Armata. Este o instituţie pe care trebuie să o respectăm şi căreia trebuie să îi punem la dispoziţie acele spaţii. Am tot respectul pentru revoluţionari și ce s-a întâmplat la Revoluție și am toată dorința de a ceda acest imobil. Am toată deschiderea, nu am niciun fel de problemă. Nu mă interesează să am clădiri. Nu putem face reabilitarea în termen scurt, de abia s-a terminat expertiza. Și cei de la Ministerul Culturii au nevoie de expertiză, nu sunt lucruri care se fac de azi pe mâine. Am tot respectul, punem la dispoziţie în momentul în care este respect pentru Armată. Cel târziu mâine transmit toate solicitările pe care le-am avut la CJT Primăriei Timişoara”.

Conform analizelor făcute de CJ Timiş reabilitarea Garnizoanei urma să coste 10.000.000 de lei. În clădirea care momentan este goală urmau să fie mutată Biblioteca Judeţeană şi mai multe asociaţii care ţin de MApN: Centrul Miltar Zonal Timiş, Biroul de Informare şi Recrutare, Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, Asociaţia Cultul Eroilor şi Casa de Ajutor Reciproc „Carp” Timiş, astfel că Primăria Timișoara va trebui să pună la dispoziție spații pentru asociațiile amintite mai sus, pentru ca să cedeze clădirea consiliul județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.