Guvernul României, hotărâre capitală pentru Teatrul Național din Timișoara. Vezi reacția directorului

Guvernul României, hotărâre capitală pentru Teatrul Național din Timișoara. Vezi reacția directorului

0
DISTRIBUIȚI

sala-2-02_resize

Guvernul României a luat, astăzi, o decizie capitală pentru Teatrul Național din Timișoara, în cadrul ședinței de astăzi. Printre actele adoptate de Executiv se află și o hotărâre de guvern care prevede că „se aprobă înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi darea acestuia în administrarea Teatrului Național «Mihai Eminescu» din Timișoara, instituție publică, aflată în subordinea Ministerului Culturii, a bunului imobil, identificat potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre, trecut în domeniul public al statului prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Timișoara nr.


512/2014”.

Preluarea de către Ministerul Culturii a Sălii 2 de la Primăria Timișoara se va face în termen de 30 de zile de la publicarea hotărârii.

Managerul Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, a declarat pentru PRESSALERT.ro că mutarea înseamnă o nouă etapă în viața teatrului timișorean. „Sunt foarte bucuroasă că după atâția ani de mandat simt că instituția va merge mai departe într-un mod personal. Teatrul Național Timișoara are propria identitate redefinită prin această Sala 2 unde, să nu uităm, s-a lansat ideea de «Timișoara, capitală culturală europeană». Este pentru prima dată când teatrul are propria sa clădire. După trecerea în patrimoniul Ministerului Culturii se vor putea face noi investiții. Sunt extrem de bucuroasă și cred că transferul acesta va însemna deschiderea unei noi etape în viața acestui teatru”, a spus Ada Hausvater.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.