Explicația pentru frecventele pene de curent din Timișoara. Cine e de vină...

Explicația pentru frecventele pene de curent din Timișoara. Cine e de vină și de ce au refuzat moldoveni sau olteni să vină să muncească pe salarii decente VIDEO

6
DISTRIBUIȚI

CEI electricieni 2

Timișoreanul Horațiu Rada, managerul Cons Electrificarea Instal (CEI), a explicat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, de ce sunt frecvent pene de curent pe străzi întregi din oraș. Astfel, omul de afaceri spune că de vină nu este ENEL și nici autoritățile, care ar face economie, ci “Doreii”. Vă reamintim faptul că CEI asigură, de șapte ani, în baza unui parteneriat cu ENEL, serviciile de mentenanță și intervenții în rețelele de distribuție a energiei electrice de pe raza județului Timiș.

„S-au atins foarte multe cabluri de distribuție a energiei electrice”

“În momentul de față, Enel are proiecte foarte mari de investiții și modernizare a liniilor și rețelelor electrice. O investiție în zona rețelelor de investiție nu înseamnă un fir, înseamnă în primul rând să începem de la stații, de la marile echipamente. (…) Ajungem la zona de distribuție a rețelelor de forță și de iluminat. În ultimii ani, se lucrează foarte mult în Timișoara. De cine? De niște Dorei, sunt persoane total neavizate și necalificate să facă lucrări într-o zonă cu foarte multe utilități. Problemele nu sunt doar în zona de deranjamente electrice și a rețelelor de iluminat, ci sunt la toți gestionarii de rețele subterane: la apă, la gaz, la canalizare”, a explicat Horațiu Rada.

Întrebat de către moderatorul emisiunii de ce nu sunt sancționați acești “Dorei”, Horațiu Rada a precizat că nu pot fi depistați. “Datorită săpăturilor care s-au făcut în ultimii ani în Timișoara, s-au atins foarte multe cabluri de distribuție și transport energie electrică, inclusiv iluminat. Investiții s-au făcut. Sunt și intervenții accidentale, dar sub 10%, restul sunt incidente provocate mecanic”, consideră managerul CEI.

Horațiu Rada spune că, zilnic, șase echipe din cadrul firmei pe care o conduce manșonează cabluri doar în Timișoara. “Cele șase echipe lucrează în program de opt ore. La orice oră noi suntem disponibili să facem orice categorie de intervenție în județul Timiș.


Indiferent de cine a rupt cablul, ENEL plătește toate aceste intervenții din categoria de mentenanță. Ar trebui dat în judecată cel care a făcut-o, dacă se constată””, a mai precizat Horațiu Rada.

“Am făcut campanii de recrutare în Moldova, nu vine niciun om să lucreze”

Managerul CEI s-a plâns, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară, că firma pe o conduce se confruntă cu o mare problemă, la fel ca multe dintre companiile din județul Timiș. Și anume, lipsa forței de muncă calificată. “Este un deficit de 10-15 ani de forță de muncă calificată. Ucenicii care învățau de la meșteri nu mai există. Acum, trebuie noi ca societate privată să facem contracte cu licee, să aducem forță necalificată în practică, o angajăm ca să poată să învețe ceva, iar la final de stagiu de practică să alegem unul, doi sau trei oameni. Am făcut și campanii de recrutare în Moldova, nu am găsit un om care să lucreze”, a afirmat Horațiu Rada.

Omul de afaceri spune că moldovenii nu au refuzat să vină să lucreze la Timișoara pentru că salariile oferite au fost mici, ci pentru că nu există voință de a munci. “Atât timp cât statul plătește nemunca, nici măcar în șanțul din fața casei nu fac curat. Merge la sapă, mai merge la muncă la vecinul și e mulțumit cu atât. Am făcut campanii de recrutare în Moldova și în Oltenia și nu am găsit oameni”, s-a plans Horațiu Rada.

Managerul CEI a mai precizat că e bine că Guvernul stimulează migrația forței de muncă, dar că ar fi nevoie de mai multă deschidere din partea autorităților, mai ales în ceea ce privește asigurarea condițiilor de cazare. “Noi, oamenii de afaceri, suntem dispuși să investim. Sunt o mulțime de cămine, de spații care se distrug. Politicienii ar trebui să fie mai deschiși față de mediul de afaceri, să îl consulte și apoi să întocmească proiecte. (…) Evident, merg la vot. Îmi doresc de la viitorul Guvern să rezolve problema forței de muncă, trebuie gândită o altă strategie. Apoi, e nevoie de investiții în zona de infrastructură din partea de vest și trebuie intervenit în zona sănătății, a asigurărilor sociale. Nu este normal ca o persoană cu salariul minim pe economie să beneficieze de aceleași servicii medicale ca unul care-și plătește la un alt nivel taxele, fă diferențierea pe categorii. Îmi doresc de la cei care ajung în Parlament să fie mai activi, să ne reprezinte mai bine”, a conchis Horațiu Rada.

6 COMENTARII

  1. Lasa vrajeala dle. Aici cred ca e vorba de „limitarea costurilor” si nu de lipsa de personal. De ce nu spuneti ca Enel nu a facut investitii majore in reteaua electrica din jud. Timis si nu numai? Aruncati vina pe „dorei” dar nu vedeti adevaratele probleme . Rusine!

  2. Minciuni, dar se pare ca unii il cred. Italienii nu au investit, Instalatiile sunt vechi si uzate, iar firma acestui domn nici pe departe nu face fata!

  3. Un manager isi asuma atat performantele cat si insuccesele echipei. Un manager bun observa din timp veriga slaba a echipei sale si apeleaza la varianta de „upgrade” profesional (cursuri) sau varianta de replace (inlocuirea angajatului), iar un manager slab da vina echipa sau pe alti factori. Trageti voi concluzia.

  4. Toți patronii de carton au vise cu meseriași care vor lucra ca și negri pe plantație pe un salar de vis adică 1500 brut … scuze pe intelesul lui Horațiu 1130 lei în mână ….. ați crezut că dacă sa destrămat politic s.c. Electrica s.a. , o să dați lovitura de grație pe piața locurilor de muncă , adevărații electricieni au preferat sa-şi schimbe meseria decât să muncească pe nimic ……!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.