INEDIT Kindlein a lansat albumul „Corigent la limba română” sub formă de...

INEDIT Kindlein a lansat albumul „Corigent la limba română” sub formă de casetă, în ultima zi a festivalului Analog Mania FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1874976883">
Festivalul Analog Mania s-a încheiat cu lansarea noului album Kindlein sub formă de casetă
Festivalul Analog Mania s-a încheiat cu lansarea noului album Kindlein sub formă de casetă

Cea de-a patra ediţie a „celui mai mic festival din Timişoara“, Analog Mania, s-a încheiat duminică seara cu un eveniment deosebit, lansarea sub formă de casetă a noului album realizat de Kindlein, „Corigent la limba română“. Evenimentul desfăşurat la Galeria Calpe a fost savurat pe deplin de către melomanii prezenţi. Cei trei membri ai proiectului, Emil Kindlein (chitară, voce), Sergiu Cătană (tobe) şi Irinel Cârlan (sax) au venit la faţa locului cu instrumente, dar nu au susţinut niciun concert, „lansarea“ propriu – zisă fiind realizată sub forma unei audiţii cap – coadă a acestui album, evident, de pe un casetofon!

După audiţia celor două părţi ale casetei, la faţa locului Marius Radu a rostit câteva cuvinte prin care a subliniat aspectele interesante ale discului proaspăt – lansat, după care artiştii au acordat autografe. „Marius Radu a prezentat în 1995 caseta pe care am lansat-o cu grupul Deocamdată. M-am întâlnit cu el întâmplător şi mi-am adus aminte de modul de înregistrare de atunci, cel analogic, la care am revenit acum. Caseta a apărut în ediţie limitată şi se va găsi la concertele noastre, dar şi pe site-ul www.hissandgroove.com. Vom avea şi o versiune digitală a acestui album, cu un cod de download, pe care o vom lansa zilele următoare. Şi asta pentru că vrem să lucrăm la nivelul pieselor pe disc. Mi-am dat seama ieri, la audiţie, că piesele au nivelul sonor diferit. Download-ul va fi sub formă de „partea A“ şi „partea B“, ne-a declarat Emil Kindlein, organizatorul festivalului Analog Mania.

Cea de-a patra ediţie a festivalului internaţional Analog Mania a avut loc în perioada 1 – 6 noiembrie – evenimentul organizat de Ambulanţa Culturală şi Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş FITT, propunându-le celor interesaţi expoziţii, vernisaje, proiecţii, prezentări, workshop-uri, lansări şi evenimente muzicale, toate grupate pe trei secţiuni: fotografie, film şi sunet. Analog Mania este singurul eveniment din România ce se desfăşoară sub sigla „Day of Photonics 2016”, eveniment internaţional bianual care promovează „fotonica” pentru publicul larg prin evenimente ce au loc pe toate cele cinci continentele. Anul acesta, Analog Mania, a adus la Timişoara artişti şi lucrări din Germania, Franţa, Belgia, Slovenia, Marea Britanie şi România. „Partea cu cel mai mic festival din Timişoara este un slogan, nu ţine neapărat de realitate, e mai degrabă un slogan legat de atitudinea noastră faţă de un eveniment.  E foarte uşor să zici că faci cel mai bun şi cel mai mare festival. Mă simt bine când lumea îmi zice că nu e cel mai mic festival din Timişoara. În decursul celor patru ani evenimentul s-a dezvoltat foarte mult. Ţin minte că la început unii credeau că evenimentul ăsta are ceva de-a face cu fosta televiziune Analog din Timişoara….Acum, publicul este informat, ştie ce se întâmplă. Festivalul a crescut foarte mult şi în ceea ce priveşte imaginea internaţională. Suntem invitaţi la diverse dezbateri din alte ţări şi suntem apreciaţi că expunem numai în galerii de artă, nu pe stradă. S-a dezvoltat foare bine Analog Mania“, a mai adăugat Emil Kindlein.
Foto: George Bufan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.