Loc de joacă, inaugurat cu vopseaua încă proaspătă, la Timișoara. Vezi ce...

Loc de joacă, inaugurat cu vopseaua încă proaspătă, la Timișoara. Vezi ce probleme a mai semnalat chiar primarul Robu FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-391789020">

inaugurare-parc-favorit-costi-duma-18

Inaugurare cu cântesc, astăzi, pe Calea Bogdăneștilor din Timișoara unde, recent, municipalitatea a început reabilitarea locului de joacă situat în zona Favorit.

Profitând de vremea bună, primarul Nicolae Robu a participat astăzi la inaugurarea lucrărilor, ocazie cu care a declarat că „am reabilitat, dar cu ocazia aceasta am transformat radical acest parc şi, după cum se poate remarca, aici nu mai există şi nu va mai exista noroi. Avem pavele şi tartan în vecinătatea tuturor elementelor de joacă, există tartan pentru a nu fi pericole de accidentare pentru copii. Acest parc a fost dotat bogat cu o mulţime de echipamente de joacă şi de îndată ce l-am deschis a fost luat cu asalt de mulţi copii şi eu ma bucur de bucuria lor. Au fost puse echipamente de joacă, jardiniere cu diverşi arbuşti şi vreau să fac o precizare la aceste jardiniere avem sistem de irigare prin picurare la rădăcina arbuştilor prin urmare nu mai trebuie să vină cineva cu un furtun să facă irigarea. Valoarea totală a lucrărilor a fost circa 150.000 de lei şi banii provin de la bugetul local. Am făcut peste 20 de astfel de locuri de joacă în tot oraşul şi nu am avut timp să le inaugurăm”.

Dacă la început primarul s-a ales cu felicitări și vorbe de laudă din partea părinților și bunicilor care au venit cu micuții în parc, spre final, una câte una neregulile de la locul de joacă au ieşit la iveală. Un copil s-a murdărit pe mâini cu vopsea de pe unul din aparatele de joacă. Explicaţia şefului Direcţiei de Mediu a fost că, din cauza temperaturilor și a umezelii din timpul nopţii, vopseaua nu a apucat să se uşte. Nemulţumit de explicaţie, tatăl micuţului i-a spus lui Bere că inaugurarea „s-a făcut ca pe vremea lui Ceauşescu, cineva trebuia să vină să verifice înainte, să se asigure că totul e în ordine înainte să veniţi să inauguraţi”.

La câteva minute distanţă, primarul Nicolae Robu a sesizat şi el o problemă legată de căluţii cu arc. După ce un micuţ se dădea cu mare viteză pe un astfel de căluţ riscând să cadă, primarul a observat că spaţiul împrejmuit cu tartan e mult prea mic, astfel că cei mici riscă să dea cu capul de dale dacă îşi pierd echilibrul şi cad de pe căluţi. Edilul a cerut ca situaţia să fie remediată de urgenţă prin adăugarea unui nou strat de tartan.

Foto: Constantin Duma; Video: Vocea Timișului

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.