REVELAȚIE Markos Gakos, eroul din poarta lui ASU Politehnica la Arad. Ce...

REVELAȚIE Markos Gakos, eroul din poarta lui ASU Politehnica la Arad. Ce a spus ”Grecul” despre penalty-ul apărat și acomodarea în Banat

0
DISTRIBUIȚI
Markos Gkakos, portarul lui ASU Poli cu UTA
Markos Gkakos, portarul lui ASU Poli cu UTA

ASU Politehnica a suferit în startul sezonului și din cauza prestațiilor de pe linia porții. Deși a pornit ca a treia opțiunea pentru postul de goalkeeper, ”stranierul” Markos Gkakos pare să-și fi câștigat locul de titular mai ales după prestația de pe ”Motorul”. Portarul grec al alb-violeților și-a salvat în dese rânduri echipa în derby-ul cu UTA Bătrâna Doamnă, încheiat la egalitate 1-1. Momentul culminant al prestației sale a fost penalty-ul salvat în repriza secundă în fața lui Chindriș.

”Din punctul meu de vedere am jucat ceea ce ne-a cerut domnul profesor Brîndescu. Puteam mai mult și o să luptăm să obținem în fiecare meci un rezultat pozitiv, precum până acum”, a spus la final Markos Gkakos. Goalkeeper văzut ca omul meciului cu UTA și poate un real câștig pentru viitor al ”Băieților în ghete”.

În vârstă de 20 de ani acesta a sosit în vară la ASU Poli. După ce a făcut liceul la București el e acum student la Univ. de Vest. Modest, Gkakos spune că se pregătește la fel ca Alexandru Mitrea și Alin Constantinescu, cei doi concurenți de pe post și care au evoluat înaintea lui în aces sezon. ”Ține de reflexul portarului. Pe oricine pui în poartă, dacă are inspirație, poate să facă orice, toți portarii suntem la fel, ne antrenăm din greu pentru a avea rezultate meci de meci”, a precizat Markos.

”Am jucat și pe terenuri mai rele.


Acesta are iarbă”

Gkakos a început să apere poarta lui ASU Poli din etapa a XIII-a, fiind atunci deja al treilea portar folosit de alb-violeți. Deși la rândul său a greșit, atât cu Olimpia (scor 1-1), cât și la Călărași (3-2), ”Grecul” a primit încredere și pentru faptul că după erorile făcute a arătat un psihic puternic și prestații tot mai sigure. In fine, după meciul fără gol primit cu Tărlungeni el a primit ”premiul” de a fi în poartă cu UTA. Și nu a dezamăgit. Intervențiile sale în fața lui Petre ori Chindriș exasperându-i pe arădeni. Mai mult, în minutul 64 a apărat și un 11 metri, la repetarea execuției aceluiași Marius Chindriș. ”A fost un penalty pe care putea să nu-l dea. Asta e, am avut colegi care m-au ajutat pentru că l-au mai văzut pe Chindriș executând. Nu știu de ce a fost anulat primul, la al doilea s-a văzut că am urmărit și mingea, practic l-am scos de pe linie. Am jucat și pe terenuri mai rele. Pot să spun. Acesta măcar are iarbă pe el. De unde vin eu, din ligile mai inferioare, sunt terenuri mult mai rele. Azi a fost bunicel cum se spune”, a adăugat Markos Gkakos.

Sosit de la Thermaikos Thermis, din ligile inferioare din Grecia, Gkakos a părut montat de la început pe ”încărcătura” unui derby cu UTA. ”Domnul profesor, în vestiar, ne spunea după orice rezultat: contează să ne uităm în viitor, spre meciul următor. Chiar dacă nu am fost înainte implicat, am urmărit la televizor, și în Grecia, și peste tot în lume, știu cum sunt meciurile puternice. Mi-am văzut de treaba mea. E o experiență foarte bună, sunt într-o ligă secundă, încerc să dau tot ce pot pentru echipă”, a mai spus Markos.

Frate ripensist

Deși e văzut ca primul străin al echipei și datorită politicii de transferuri de la ASU Poli, Markos Gkakos are și cetățenie română. Fratele său, Georgios (18 ani), joacă la concitadina FC Ripensia din Liga a III-a după ce a fost în curtea Stelei. ”Nu a fost să fie să fim împreună, dar dacă eram împreună poate ne certam”, a conchis Markos Gkakos. Titular de asemenea, Georgios nu s-a bucurat însă de un weekend perfect, greșind la jocul încheiat la egalitate, scor 2-2, de către roș-galbeni la Galda de Jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.