Metalul de avangardă din Norvegia a cucerit Timişoara: spectacol deosebit cu Vulture...

Metalul de avangardă din Norvegia a cucerit Timişoara: spectacol deosebit cu Vulture Industries şi Sulphur FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1894039026">
Formaţia norvegiană Vulture Industries a avut parte de succes la concertul susţinut în Timişoara
Formaţia norvegiană Vulture Industries a avut parte de succes la concertul susţinut în Timişoara

Rockerii timişoreni au avut parte de un cadou cât se poate de interesant la începutul acestei săptămâni, când în clubul Daos au poposit două trupe norvegiene care au realizat un spectacol apreciat aşa cum se cuvine de fanii genului. Seara a debutat cu recitalul trupei Sulphur, formaţia lui Oyvind Madsen, chitaristul trupei Vulture Industries. Genul abordat de ei, death/black metal cu influenţe avant-garde şi progresiv a „prins“ bine la faţa locului. Formaţia a concertat pentru prima oară în România şi şi-a promovat albumul „Omens of Doom”.

Capul de afiş al serii au fost membrii formaţiei Vulture Industries, care-şi descriu genul muzical abordat drept „Avant-Garde Metal”. Muzica şi versurile lor, deseori inspirate din literatura gotică, legende vechi, sau filme horror din anii ’60 – ’70, au creat un spectacol aparte, care a fost condimentat de solistul trupei Bjornar. Formaţia norvegiană a mai susţinut un concert în oraşul nostru în anul 2010.

Evenimentul care a avut parte de succes în rândul amatorilor de black metal a fost inclus în turneul naţional “The Tower Falls Tour” realizat de Anglo-Saxon Booking Agency şi Propulsion Music, iar înainte de concertul de la Timişoara, cele două trupe norvegiene au susţinut recitaluri şi în Bucureşti, Craiova şi Iaşi.

Foto: Bogdan Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.