Micuții care trebuie să fie operați la Timișoara beneficiază de ecografii performante,...

Micuții care trebuie să fie operați la Timișoara beneficiază de ecografii performante, în urma unor donații. Ce s-a cumpărat

1
DISTRIBUIȚI

ecograf2

Micuții din vestul țării care trebuie să fie supuși unei intervenții chirurgicale și ajung să fie internați la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara nu mai sunt puși pe drumuri pentru a beneficia de ecografii abdominale. Asta pentru că, în urma unor donații de aproximativ 10.000 de euro, ecografele unității medicale au fost dotate cu două sonde care permit realizarea de astfel de ecografii abdominale.


Până acum, copiii erau trimiși la alte clinici sau la cabinete private pentru efectuarea lor.

Cele două sonde au fost achiziționate după ce proiectul „Ecografii performante la Spitalul de Copii” a fost înscris la Timotion, iar o parte din oamenii care au alergat în scop caritabil în cadrul evenimentului au donat taxa de participare pentru acesta.

„Sunt foarte utile cele două sonde primite. Acum, ecografele sunt echipate cu toate sondele necesare explorării ecografice, pacienții beneficiază de un echipament de ultimă generație. Noi am avut aceste două ecografe, unul a fost achiziționat în 2012, iar altul în urmă cu zece ani, dar dotarea lor era incompletă”, a explicat, astăzi, medicul Eugen Boia, șeful Secției de Chirurgie Pediatrică de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

„Aceste sonde sunt pentru ecografii abdominale, de ficat, de rinichi, de afecțiuni ale tubului digestiv, toate pot fi evaluate. Ne descurcam mai greu înainte, pentru că ecografiile se făceau în alte locații, în clinici, cabinete private, oamenii se descurcau mai greu. Deja 500 de copii au beneficiat de ecografii cu aceste sonde”, a precizat și chirurgul Vlad David.

Anual, în Secția de Chirurgie Pediatrică sunt internați peste 5.500 de copii din vestul țării, iar în jur de 3.200 sunt operați.

1 COMENTARIU

  1. Bravo domnule profesor Boia! Bunul Dumnezeu sa ii ajute pe acesti oameni deosebit care organizeaza astfel actiuni caritabile pentru copii nostrii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.