Mii de viitoare mămici din vestul țării au beneficiat de ecografii gratuite...

Mii de viitoare mămici din vestul țării au beneficiat de ecografii gratuite la Spitalul Municipal Timișoara, analize care la cabinetele particulare ar fi costat sute de lei

0
DISTRIBUIȚI
Mii de viitoare mămici au beneficiat de ecografii gratuite, la Timișoara.
Mii de viitoare mămici au beneficiat de ecografii gratuite, la Timișoara.

Mai multe șanse pentru viitoarele mămici din vestul țării de a aduce pe lume un copil sănătos. Asta pentru că în cadrul Spitalului Municipal Timișoara funcționează una dintre cele mai moderne Secții de Obstetrică-Ginecologie din țară. În total, aproximativ șapte milioane de euro, bani europeni, au fost investiți, în ultimii ani, în modernizarea Maternității “Odobescu”, dintre care patru milioane pentru achiziționarea de echipamente de ultimă generație.

Astfel, mii de femei din vestul țării au beneficiat de ecografii gratuite, care la cabinetele particulare ar fi costat sute de lei.


“În ultimii doi ani am primit prin fonduri europene zece ecografe noi. Înainte de aceste proiecte europene nu am avut niciun ecograf care se încadra ca vechime sub cinci ani ca să putem încheia un contract cu casa și să putem deconta ecografii. De asemenea, avem un aparat de citologie în mediu lichid, care mai există doar în mediul privat și într-un spital din București. În Centrul de Diagnostic Antenatal, realizat tot cu bani europeni, au beneficiat în ultimul an peste 4.000 de femei gravide de ecografii gratuite de morfologie fetală, care la un cabinet particular costă 300 lei”, a explicat medicul Olimpia Oprea, directorul Spitalului Municipal Timișoara.

Potrivit medicilor, cu ajutorul acestor ecografii de morfologie fetală sunt depistate unele dintre cele mai grave anomalii și boli de care ar putea suferi bebelușul.

Anul trecut, și ambulatoriul de la Maternitatea “Odobescu” a fost modernizat, astfel că tot mai multe femei din vestul țării beneficiază de consultații gratuite aici. “Ambulatoriul are foarte multe cazuri rezolvate, în jur de 50-100 de paciente pe zi. Și intervențiile chirurgicale laparoscopice s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani și intenționăm să depunem un proiect pe programul transfrontalier România – Ungaria care urmează să se lanseze, prin care sperăm să putem obține 14 milioane de euro pe un proiect și dorim să reabilităm blocurile operatorii, să le dotăm cu echipamente, să realizăm cursuri de formare pentru personal”, a mai declarat Olimpia Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.