Motivarea magistraților timișoreni pentru condamnarea cu suspendare a polițistului Ovidiu Gîțan în...

Motivarea magistraților timișoreni pentru condamnarea cu suspendare a polițistului Ovidiu Gîțan în dosarul „minore pentru VIP-uri”

0
DISTRIBUIȚI

prostituate minore 1

Prima sentință în dosarul „minore pentru VIP-uri”, dată în primăvara acestui an, îl viza pe Ovidiu Gîțan. Polițistul a mers pe procedura simplificată, recunoscând toate acuzațiile așa cum au fost formulate de procuror. În urma deliberării instanța a decis condamnarea acestuia la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, și punerea de îndată în libertate.

Motivarea sentinței pentru Gîțan, unul dintre cei care se ocupa cu racolarea minorelor, a fost dezvăluită de adevarul.ro.


„Instanţa va avea în vedere gravitatea infracţiunilor reţinute în sarcina inculpatului, modalitatea şi împrejurările comiterii faptelor, motivul săvârşirii infracţiunilor şi scopul urmărit, concursul de infracţiuni, caracterul continuat al infracţiunii, dar şi circumstanţele personale ale inculpatului, care este un element tânăr, nu are antecedente penale şi a avut o atitudine sinceră, recunoscând săvârşirea faptelor în etapa cercetării judecătoreşti, uzând de procedura simplificată a recunoaşterii învinuirii, cu consecinţa reducerii limitelor de pedeapsă cu o treime, inculpatul conştientizând gravitatea faptelor, iar derularea procesului penal a avut un efect educativ cu privire la acesta, dar şi caracterizările şi celelalte înscrisuri depuse la dosarul cauzei, care dovedesc comportamentul pozitiv al inculpatului înainte de săvârşirea faptelor”, spune motivarea sentinței.

Vă reamintim că DIICOT a destructurat o rețea condusă de Paul Mânzu, care a fost acuzat de şantaj, favorizarea infractorului şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate, din care făceau parte și judecătorul Aurelian Tomuș și polițistul Ovidiu Gîțan. În timpul anchetei s-a stabilit că judecătorul Tomuș era cunoscut în rândul tinerelor racolate de reţeaua condusă de Paul Mânzu ca fiind un tip extrem de violent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.