Muncitor la combinatul siderurgic Hunedoara, ARS cu oțel topit. Vezi motivul ABSURD...

Muncitor la combinatul siderurgic Hunedoara, ARS cu oțel topit. Vezi motivul ABSURD pentru care a fost transferat la un spital din Belgia

0
DISTRIBUIȚI

combinat-siderurgic-metal-topit

Un bărbat de 46 de ani, angajat al combinatului siderurgic ArcelorMittal din Hunedoara, a suferit arsuri pe mai mult de 30% din suprafața corpului, în timp ce lucra la elaborarea unei șarje de oțel, în cursul nopții de marți spre miercuri, fiind surprins de metalul lichid.

Potrivit primelor informații ale Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, victima a prelevat o probă de oțel lichid dintr-o șarjă aflată într-un cuptor de producție, după care s-a produs o explozie a metalului incandescent, din care o parte a ajuns pe muncitor.

„După momentul prelevării unei probe de oțel topit dintr-o șarjă aflată în curs de elaborare, bărbatul a fost surprins de o reacție în cuptor care a dus la împroșcarea de metal topit — oțel și zgură — pe platforma din fața cuptorului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate, pentru Agerpres.

La locul accidentului a intervenit o ambulanță cu medic de la Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Hunedoara, iar după acordarea primului ajutor, victima a fost transportată la spitalul municipal din Hunedoara.

„Bărbatul a suferit arsuri de gradul 2 și 3 pe mâini, picioare, fese și coapse.


Pacientul este în stare stabilă și cooperant, fiind internat la spitalul din Hunedoara”, a menționat purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu.

Medicii de la spitalul din Hunedoara intenționau să transfere bolnavul la o clinică specializată pe arsuri din București sau Timișoara, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat pentru că nu mai sunt locuri. În schimb, rănitul a fost transportat, cu un avion dotat cu aparatură medicală, la o clinică de specialitate din Belgia, lucru confirmat reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Hunedoara. Avionul a decolat de pe aeroportul din Sibiu, conform adevarul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.