A murit revoluționarul timișorean Lorin Fortuna

A murit revoluționarul timișorean Lorin Fortuna

8
DISTRIBUIȚI

sedinta de consiliu local 25 ani 26_resize lorin fortuna

Lorin Fortuna, una dintre figurile emblematice ale Revoluției de la Timișoara din 1989, a încetat din viață în această după-amiază, în jurul orei 13.30.

Fortuna, care avea 68 de ani, a fost internat luni la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Timișoara, cu ulcer duodenal perforat şi complicaţii la pancreas.

Cunoscut în ultimii ani mai degrabă pentru excentricitatea sa, Lorin Fortuna a fost în decembrie 1989 printre liderii revoluționarilor care au ocupat balconului Operei din Timișoara, devenind o figură emblematică a Revoluției din orașul de pe Bega.


În primele zile de libertate a fost, pentru scurt timp, președinte al Consiliului Județean Timiș.

8 COMENTARII

  1. Măcar Timişoara ar trebui să intre în doliu, Ţara e prea neinformată să i se ceară minuni. Lorin Fortuna a folosit genial balconul Operei în Revoluţie: a organizat masele pe întreprinderi, lipsindu-i pe bolşevici de posibilitatea de a-şi infiltra securiştii. Totodată, a dat în permanenţă impresia că toată România se ridică. Dacă erai timişorean cu rude în Vaslui, îţi dădea microfonul precizând că şi Moldova e cu noi! În fine, era tânăr şi frumos, cu luciri mistice în ochii albaştri, exact ce-i trebuia să fascineze mulţimile. România a suferit o grea pierdere şi e tot atât puţin conştientă precât la Cedarea Basarabiei 2016. Altminteri, şi Avram Iancu a clacat în deziluziile de după revoluţia paşoptistă.

  2. Un jeg de revolutionar care a papat banul public timp de 26 de ani! In 26 de ani din bani publici au fost dati revolutionarilor aproximativ 10 miliarde de euro fiindca primesc lunar minim 3000 lei , sunt scutiti de taxe si impozite plus au primit terenuri si case de la stat . De ce atatia bani publici aruncati pe revolutionari atata timp cat ARTICOLUL 55 din Constitutia Romaniei prevede:
    (1 Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România. In concluzie e o obligatie…nu merita acesti revolutionari mii de lei pe luna atata timp cat un veteran din al 2-lea razboi mondial traieste dintr-o pensie de 300 lei! Din 10 miliarde de euro puteam construi spitale, scoli si gradinite plus autostrazi in toata tara! Daca isi iubesc asa mult tara asa zisii luptatori in revolutie sper sa refuze pr viitor facilitatile oferite de statul Roman!

  3. condoleante familiei FORTUNA!
    MERITA O ZI DE DOLIU DIN PARTEA TIMISORENILOR CARE MAI AU TINERE DE MINTE DIN 20/21 DECEMBRIE 1989.
    PS>sa spunem un NU hotărât prostiei ! prost, din slavonă=om simplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.