Muzeul Revoluţiei, în faza de RĂZBOI pe Facebook între Robu şi Grindeanu....

Muzeul Revoluţiei, în faza de RĂZBOI pe Facebook între Robu şi Grindeanu. Şeful CJ Timiş: „Politrucii se fac de râs, mint și pătează istoria Timișoarei. Totul pentru voturi”

2
DISTRIBUIȚI

garnizoana-timisoara-adevarul

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, din nou foc şi pară la adresa PSD. În urmă cu puţin timp Robu a postat pe rețeaua de socialzare un text prin care informează cititorii că dacă nu votează cu PNL, Timişoara nu are nicio şansă să aibă un muzeu al Revoluţiei. Amintim că, ieri, PRESSALERT.ro a dezvăluit că spaţiile puse la dispoziţia structurilor Armatei de către Primăria Timişoara pentru ca CJ Timiş să poată ceda Garnizoana Ministerului Apărării, care la rândul său să o cedeze Ministerului Culturii, pentru a face un muzeu, nu au fost pe placul reprezentanţilor MApN. Drept urmare, pentru ca schimbul să aibă loc şi muzeul să fie amenajat, Robu trebuie să pună noi spaţii la dispoziţia CJT, care să le cedeze structurilor Armatei. În postarea sa, Nicolae Robu ascunde complet acest fapt.

„PSD face tot posibilul ca un asemenea muzeu să nu existe în Timișoara, de fapt să nu existe niciunde, pentru simplul fapt că el ar ține treaz spiritul anticomunist, amintind zi de zi ce a însemnat comunismul și ce a presupus, ce jerfe a presupus, scăparea de comunism ! Iar PSD se pare că nu-și poate uita nicicum rădăcinile, toate pretențiile de reformare nefiind altceva decât vorbe goale! 1. În poză, se vede foarte bine clădirea avută în vedere pentru muzeu – clădirea albă -, ca și starea extrem de precară în care ea este ținută de Consiliul Județean, care n-a întreprins absolut nimic pentru repararea ei, nici pe vremea lui Titu Bojin, nici acum, dar nici nu vrea să o cedeze pentru ca ea să fie amenajată și transformată în muzeu! Și nu vrea nici în urma ofertei oficiale a Consiliului Local de a-i da în schimb spații mult mai bune pentru nevoile sale, foarte bune, de-a dreptul, dar neadecvate pentru muzeu! 2.


Dacă Consiliul Județean va renunța la clădirea în cauză, subsemnatul îmi voi cere public scuze că am acuzat PSD-ul de criptocomunism! Aștept fapte, nu vorbe, domnule Președinte CJT Sorin Grindeanu ! Aveți curajul de a pune Timișoara în fața lui Dragnea, Ponta etc. Înfruntați-i măcar pe această temă, dacă în rest… Timișoara chiar merită!”, a scris Nicolae Robu.

Sorin Grindeanu, preşedintele PSD Timiş şi al Consiliului Judeţean Timiş a răspuns şi el tot printr-o postare pe Facebook. „Înțeleg că suntem în plină campanie electorală, că e o perioadă în care se spun multe, dar nu voi accepta niciodata ca un politician să încerce să obțină capital electoral folosindu-se de Revoluția de la Timișoara, de eroii acesteia, de un simbol. Da, există oameni care fac așa ceva, iar un exemplu este primarul Nicolae Robu. Minciuna, însă, are picioare scurte iar asta ni se dovedește destul de des, precum și în speța de față: Muzeul Revoluției. Clădirea Garnizoanei, cea din Piața Libertății, aparține Consiliului Județean Timiș. Cum s-a exprimat dorința ca acolo să se facă muzeul amintit, am decis să cedăm clădirea Garnizoanei, dar trebuia ca, la schimb, să primim de la Primăria Timișoara spațiu/spații de aproximativ 1.600 de metri, în care ar urma să își desfășoare activitatea Centrul Militar Zonal, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, precum și alte asociații. Primăria a identificat mai multe spații, dar reprezentanții Ministerului Apărării Naționale le-au refuzat pentru că nu își pot desfășura activitatea acolo. Cred că este o lipsă totală de respect față de Armată, care nu poate fi tratată într-un asemenea mod de către Primăria Timișoara și Nicolae Robu, dar asta ține de modul fiecăruia de a înțelege lucrurile. În aceste condiții, Consiliul Județean nu poate ceda clădirea Garnizoanei. O va face, însă, fără rezerve în momentul în care Primăria Municipiului Timișoara va găsi soluția optimă pentru ca CMZ și asociațiile militare să se poată muta în spații adecvate. Până atunci, politrucii se fac de râs, mint și pătează istoria Timișoarei. Totul pentru voturi”, a scris pesedistul.

Sursa foto: adevarul.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.