OFICIAL Sediul Muzeului Revoluţiei va fi la Garnizoana din Piaţa Libertăţii. Ce...

OFICIAL Sediul Muzeului Revoluţiei va fi la Garnizoana din Piaţa Libertăţii. Ce demersuri trebuie făute urgent ca să nu se piardă finanţarea de 3 milioane de euro de la guvern

0
DISTRIBUIȚI

garnizoana-timisoara-adevarul

Veşti bune pentru Timişoara: Ministerul Apărării şi Ministerul Culturii au ajuns la consens cu privire la spaţiul în care va fi construit Muzeul Naţional al Revoluţiei. Sediul va fi Garnizoana din Piaţa Libertăţii, care momentan este în patrimoniul Consiliului Judeţean Timiş.

„Datorită diligenţelor făcute şi pentru că doamna preşedinte(n.r – Alina Gorghiu) nu a vrut să prea vorbească despre ce a făcut dânsa, vorbesc eu. Iată că Ministerul Apărării Naţionale s-a adresat Ministerului Culturii şi vă pot pune la dispoziţie materialul sub semnătura domnului ministru al Apărării, care spune foarte clar doamnei ministru Corina Şuteu (n.r.


– ministrul Culturii) că este dispus să transfere clădirea din Timişoara unde a funcţionat comenduirea Garnizoanei din Piaţa Libertăţii către Ministerul Culturii cu destinaţia Muzeul Naţional al Revoluţiei Române din decembrie 1989, dacă Primăria Timişoara îşi îndeplineşte angajamentele pe care eu le făcusem de a pune la dispoziţie spaţii pentru găzduirea acelor structuri despre care am mai făcut vorbire. Din păcate, Consiliul Judeţean Timiş nu a renunţat la acea clădire imediat pentru ca cei 3.000.000 de euro existenţi la Ministerul Culturii să poată fi deja puşi în mişcare pentru realizarea obiectivului. Se va ajunge la pierderea clădirii cum rezultă din adresa Ministerului Apărării către Ministerul Culturii, când CJT ar trebui să finalizeze reabilitarea clădirii cu destinaţia pe care a primit-o. Până atunci noi vom pune la dispoziţie spaţii pentru acele structuri în momentul în care vom primi de la CJT specificaţiile acelor spaţii. I-am cerut domnului Grindeanu să ne facă cunoscute specificaţiile spaţiilor de care are nevoie. Imediat vom face o explorarea a patrimoniului aflat în administrarea Municipiului Timişoara şi la proxima şedinţă de consiliu local vom adopta o hotărâre de consiliu. Vom pune la dispoziţie spaţiile, vom informa Ministerul Apărării că ne-am făcut datoria şi ministerul va comunica către Ministerul Culturii ca să poată realiza aici Muzeul Revoluţiei”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Primarul spune că CJ Timiș trebuie să cedeze Garnizoana printr-un HCJ, astfel ca banii alocați să poată fi folosiți pentru amenjarea muzeului.

Sursa foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.