ACS Poli, egal CHINUIT cu descompletata Pandurii. Timișorenii sunt în premieră pe...

ACS Poli, egal CHINUIT cu descompletata Pandurii. Timișorenii sunt în premieră pe plus în clasament! UPDATE Reacția lui Ionuț Popa

0
DISTRIBUIȚI
acs-poli-viitorul-2-1
Cristi Bărbuț

Fără jumătate din echipa de bază, Pandurii Tg. Jiu părea victima ideală pentru ACS Poli. Timișorenii au început bine jocul după care puteau părăsi ultima poziție din clasament. Au condus cu 1-0 formația descompletată pregătită de Petre Grigoraș, dar au încheiat seara cu emoții pentru o remiză, scor 2-2.

Dat accidentat de Ionuț Popa, aripa Cristi Bărbuț (foto) putea marca pentru timișoreni încă din minutul 2. Primul gol avea să vină însă peste alte 14 minute, tot după o acțiune a vitezistului din banda dreaptă. Dribling în careu și o pasă la colțul lung, de unde Popovici a avut de îndeplinit o formalitate. 1-0 pentru vizitatori și Petre Grigoraș, ex-antrenorul bănățenilor protesta vehement pentru că faza ar fi pornit de la un henț.

ACS Poli părea să controleze în continuare ostilitățile, dar s-a relaxat și le-a oferit gorjenilor uneltele de a reveni în meci. În loc de 0-2 în minutul 36 la centrarea lui Novak, reluată peste poartă de Popovici. A fost 1-1 la pauză. Mutat în dreapta după raidurile lui Bărbuț, debutantul Trocan a centrat excelent pentru Antal la golul egalizator. Fostul gălățean nu a iertat deși el și colegii săi au început jocul cu capul în pământ.

Repriza a doua a început cu o formație bănățeană apatică. În minutul 49 Cânu e aproape de autogol, apoi, la o fază prelungită de atac, Pandurii înscrie pentru 2-1! De această dată Hlistei a centrat ideal pentru același Liviu Antal și tot o lovitură de cap bine plasată i-a venit de hac lui Straton în minutul 53. Peste șase minute atacantul gazdelor le oferă o ”reducere” de Black Friday bănățenilor.


Comite un fault în propriul careu asupra oportunistului Cătălin Doman și tot decarul lui ACS Poli transformă, cu ceva emoții, de la punctul cu var.

Final în suferință

Un 2-2 mai spectaculos pe tabelă decât în teren. Dar la acest scor lucrurile se animă și pe stadionul-cavou de la Severin. ACS Poli are două șanse bune, prin Cânu (min. 70) și Croitoru (74), neinspirat în careu. Finalul le-a aparținut însă gazdelor, la care au mai debutat doi puști de la echipa secundă din C. Vedeta Sânmărtean, cu numele trecut greșit pe tricou, a trimis periculos din lovitură liberă cu opt minute înainte de final. Și, pe fondul unui joc care a arătat că Pandurii era mai nemulțumită de scor, Voiculeț a fost de asemenea aproape de 3-2 în prelungiri. De fiecare dată însă a salvat Straton.

ACS Poli pleacă doar cu un punct de pe terenul lui Pandurii. E însă totodată și momentul în care gruparea bănățeană ajunge pe plus în clasament.

UPDATE După joc, Ionuț Popa a vorbit și de desfășurarea jocului, referindu-se și la ocazia lui Popovici de 2-0, urmată de golul egalizator al lui Antal. ”Dacă jucătorii mei făceau preluările lui Sânmărtean, mai dădeam două-trei goluri. L-ați văzut și astăzi, lotul lui Pandurii e de calitate. Mrzljak, Antal… L-aș lua pe Sânmărtean… Voiculeț, Mrzljak. Chiar vorbeam cu Rică Neaga… Sânmărtean e singurul jucător român care poate scoate ușor din joc adversarii… Avem deja număr de casă. E meritul jucătorilor, mă bucur că conducerea a rezolvat o problemă săptămâna aceasta, o veste mare, s-a primit salariul… Nu vrem să profităm de situația altor echipe. Noi vom primi sigur cele opt puncte. Problema cu Pedro Henrique se rezolvă, sunt bani pentru asta și nu vom fi depunctați”, a declarat Ionuț Popa la Digi Sport.După 16 runde ACS Poli e în continuare ”lanternă”. ASA, cu 2 puncte, ocupă locul 13.

Pandurii Tg. Jiu: Stanca – Pleașcă, Mrzljak, Vasiljevic, Trocan (77 Pirtea) – Sânmărtean (cpt.), Al. Răuță – Hlistei (83 Brînzan), Voiculeț, Pîrcălabu (90 Dodoi) – L. Antal. Pe bancă: A. Negrilă – L. Tudor, N. Pîrvulescu, A. David. Antrenor: Petre Grigoraș.

ACS Poli Timișoara: Straton – B. Străuț, Cânu (73 Șeroni), Bocșan, Novak – Artean – Bărbuț, Llorente, Croitoru (cpt.), Doman (80 Mailat) – Popovici (65 Drăghici). Pe bancă: Curileac – Scutaru, Poparadu, Cârstocea. Antrenor: Ionuț Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.