PREMIERĂ Patrule mixte româno-sârbe la graniță, pentru stoparea fluxului de migranți. Vezi...

PREMIERĂ Patrule mixte româno-sârbe la graniță, pentru stoparea fluxului de migranți. Vezi cum vor acționa acestea

1
DISTRIBUIȚI

migranti politia de frontiera 111

Securitatea la granița dintre România și Serbia se întărește, a anunțat, astăzi, la Timișoara, premierul României, Dacian Cioloș, care a avut o reuniune oficială cu premierul Serbiei, Aleksandar Vučić, la Palatul Administrativ.

„Am discutat şi despre activităţile comune la frontieră pentru protecţie frontierelor comune şi aici cei doi miniştri de interne au avut discuţii asupra a ceea ce putem face. Împreună am convenit această patrulare comună şi să analizăm posibilitatea ca la un punct de frontieră să creştem frecvenţa sau să modificăm programul, astfel încât să avem un punct de frontieră deschis 24 de ore pentru a facilita transportul de persoane”, a declarat premierul României după ce miniștrii de Interne din cele două state au semnat acordul care va permite patrularea în comun.

Cioloş a precizat faptul că „aceste patrule urmează să intre în vigoare în perioada următoare.


Discuţii au tot fost între miniştrii noştri în ultimul an. Urmează ca în perioada următoare să intre în vigoare, deja există contacte între poliţiştii de frontieră din ambele ţări, dar prin aceste patrule vom avea o activitate comună”. Prim ministrul a conchis că acţiunile comune vor ajuta cele două ţări să gestioneze mai bine valurile de migranţi. Premierul Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că „România sper să aprecieze ce am făcut noi în procesul crizei de migranţi. România nu a simţit nici a mia parte din situaţia prin care a trecut Serbia”.

Ministrul de Interne Dragoș Tudorache a declarat pentru PRESSALERT.ro că „deja se lucrează pentru a se stabili zonele în care se va acționa în comun. Sunt vizate în special acele sectoare care nu sunt acoperite din punct de vedere tehnic și unde am avut cele mai multe tentative de trecere ilegală a frontierei de stat”. Oficialul român a precizat faptul că misiunile se vor desfășura alternativ, polițiști de frontieră români urmând să treacă pe partea sârbă, iar cei sârbi să vină pe partea română a graniței.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.