Pesedistul Eugen Dogariu a explicat de ce creşterea salariilor din Sănătate şi...

Pesedistul Eugen Dogariu a explicat de ce creşterea salariilor din Sănătate şi Învățământ este sustenabilă de la buget. Ce spune despre atacurile PNL şi ale guvernului Cioloş VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

eugen-dogariu-1

Fostul prefect de Timiş, Eugen Dogariu, a fost invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, unde a vorbit despre proiectele PSD. Candidat pentru un post de senator de Timiș, Dogariu a declarat că „PSD a spus încă de la momentul începutului dezbaterii pe tema majorării salariilor din educație și din sănătate cu 15% că atât guvernul tehnocrat cât și PNL vor încerca să găsească modalități de a bloca acest lucru. Și am văzut diverse discuții până la dezinformarea publicului făcută de guvernul tehnocrat legat de efectele unei asemenea măsuri asupra bugetului de stat și pe mai departe diferite luări de poziții pe care reprezentanții PNL le-au avut împotriva majorării cu 15% a acestor salarii. De fiecare dată s-a văzut că PNL și guvernul tehnocrat nu își doresc acest lucru, deși la sfârșitul lunii august președinta PNL, Alina Gorghiu, spunea vă va dubla salariile celor din sănătate, odată ajunși la guvernare”.

Doariu a acuzat PNL de ipocrizie și discurs dublu spunând că decizia de mărire a salariilor este una sustenabilă.


„Majorarea salariilor medicilor și a celor din învățământ reprezintă o măsură absolut necesară de care România are nevoie pentru a se putea dezvolta. PSD a venit cu cifre plecând de la date oferite de instituțiile publice. Influența acestei măsuri asupra bugetului de stat este de patru miliarde de lei, care este pe brut atât, pentru că la nivel net ea reprezintă doar 1,8 miliarde, iar restul întorcându-se la bugetul de stat prin diferite taxe și impozite precum și prin consumul suplimentar pe care îl vor realiza cei care au astfel de măriri salariale”, a adăugat invitatul.

Dogariu a reamintit şi că PSD a reîntregit salariile tăiate în vremea guvernării Boc şi a adăugat că „toate măsurile pe care le-a luat PSD, inclusiv eliminarea celor 102 taxe, au fost comentate sau atacate de către preşedinte, de către guvernul tehnocrat şi de către PNL. Cred că este evident că cei trei funcţionează în aceeaşi direcţie, încercând să blocheze aceste proiecte”. Candidatul a conchis că măsurile adoptate de PSD se vor resimţi în buzunarul cetăţeanului, adăugând şi că În timpul guvernării tehnocrate gradul de colectare a texelor a scăzut.

2 COMENTARII

  1. Salariile medicilor si profesorilor sunt absolut jenante. Majorarea salariilor este absolut necesara, insa treptat, nu dublat cum spune doamna Gorghiu. Aici se vede diferenta intre un plan bine stabilit si vorbe goale.

  2. Gargara de alegeri! Nu se intreaba nimeni de ce proiectele de legi care par bune , nu sunt promovate niciodata cu exceptia proximitatii alegerilor???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.