POVEŞTI CU CÂNTEC Implant pentru Refuz – „Sidef”, hitul de pe al...

POVEŞTI CU CÂNTEC Implant pentru Refuz – „Sidef”, hitul de pe al cincilea album: „Piesa a avut o «facere» mai grea“ VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Piesa Sidef este hitul albumului Monolith al timişorenilor de la Implant Pentru Refuz
Piesa Sidef este hitul albumului Monolith al timişorenilor de la Implant Pentru Refuz

Formaţia timişoreană Implant Pentru Refuz este cu siguranță una din cele mai cunoscute trupe de hardcore din România, al cărei prim album discografic a apărut în 1996.

Una dintre cele mai cerute piese în cadrul concertelor lor este „Sidef”, o melodie care s-a „născut” greu de tot, dar care şi-a pus amprenta pe cariera trupei. „Îmi aduc aminte că am venit la sala de repetiții, am luat o chitară rece și le-am cantat băieților câteva bucăți. Fără versuri, fără linie de voce. Nu au fost impresionați cum mă așteptam eu să fie. A urmat o perioada în care mergeam cu «Ţavă» (n.n. – Adrian Iacob, fostul tobar al trupei) la sală, cum spunem noi. Mulţi amici, colegi de job, oameni care nu aveau treabă cu muzica, credeau că merg la sală să fac… mușchi. Piesa s-a născut greu. Încet, am pus și tobele. Suna tot mai legat, tot mai bine… dar nu aveam voce. Într-o seară, le-am cântat vocalilor (era și Bulbuc cu noi atunci) piesa nouă. În scurt timp au apărut și versurile. Spre bucuria mea, au fost tot mai încântați de piesă, devenind favorită mult timp”, îşi aminteşte chitaristul Valentin Popescu „Freaky“.

Melodia Sidef a avut parte de un videoclip realizat de Daniel Dorobanţu şi a devenit în decursul anilor una dintre cele mai cunoscute piese ale celor de la IPR. „Când am cântat piesa Sidef prima dată am fost bucuroși de reacția pozitiva a publicului.
Amintirile neplăcute pentru această piesă… pentru mine a fost începutul, când nu reușeam să-i conving pe colegii mei de relevanţa acestei melodii.


A fost plăcut la final, când i-au văzut potențialul. Iar versurile puternice au fost cireașa de pe tort. Tot la capitolul amintiri, era un concert pe scenă mare, unde în loc să încep piesa, am bâlbăit ceva, total aiurea. Aveam un blocaj, nu mai țineam minte începutul piesei. Ceea ce e stupid, pentru că e foarte simplu. Asta a fost, blocaj total. Ne-am distrat puțin, după care Meshu a fost salvatorul, a început el piesa. Nu cred că ar trebui schimbat nimic la această piesă. În  scurt timp vom lansa un album acustic, în care se regăseşte şi «Sidef»“, a mai adăugat chitaristul formaţiei.

Implant Pentru Refuz pregăteşte lansarea unui inedit album acustic, care a fost înregistrat în cadrul concertului pe care muzicienii l-au susţinut la începutul lunii octombrie a anului trecut, în cadrul seriei de evenimente derulate în cadrul expoziţiei Atoms Vectors Pixels Ghosts, semnată The Designers Republic, care s-a desfăşurat în curtea interioară a cafenelei D’arc, în spaţiul numit Piaţa Unirii Cinci. Anul trecut, trupa alcătuită din Octavian „Vita” Horvath – voce; Valentin „Freaky” Popescu – chitară; Răzvan „Meshu” Nicov – chitară; Czifrak „Pista” Stefan – bas şi Alexandru Hera – tobe a editat albumul „Cartography”, care a fost scos şi pe vinil, disc ce a văzut lumina zilei în urma unei campanii de crowdfunding.

„Cel mai fain moment referitor la această piesă a fost atunci când am înregistrat cu corul de copiii de la Palatul Copiilor. Erau foarte entuziasmaţi, foarte pasionaţi de cântat şi a fost o experienţă inedită. «Sidef» a avut o facere mai grea. Avea Freaky nişte riff-uri şi tot ni le prezenta. Scânteia care naşte o piesă e grea. După aia, «finisajul» durează mai puţin. Poate astăzi aş face refrenul numai cu corul de copii. Prima oară când am cântat live, cu public, «Sidef», a fost la lansarea clipului, care s-a desfăşurat la Ştrandul Eminescu. Reacţia publicului a fost foarte bună. Fără îndoială, Sidef este hitul nostru de pe albumul «Monolith». Fiecare album are două trei piese cunoscute, cerute de fani. Şi mai interesant este că uneori fanii ne cer nişte piese la care cu greu îmi aduc aminte versurile, pentru că nu le-am cântat demult. Sidef rămâne una din realizările noastre cu care ne mândrim”, spune solistul trupei Implant Pentru Refuz, Octavian Horvath „Vita”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.