Primarul Robu a anunțat că sunt patru tronsoane cu undă verde în...

Primarul Robu a anunțat că sunt patru tronsoane cu undă verde în Timișoara. Care va fi al cincilea

0
DISTRIBUIȚI
trafic circulatie
Nicolae Robu: „Sunt patru tronsoane cu undă verde”

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că în oraș există patru tronsoane cu undă verde, dar și că urmează al cincilea. Astea cu toate că nu puțini au fost șoferii care s-au plâns pe rețelele de socializare de faptul că se circulă foarte greu, după implementarea sistemului de management al traficului.

Astfel, edilul șef spune că cele patru tronsoane cu undă verde sunt „tronsonul B-dul Liviu Rebreanu, de la Calea Șagului până la AEM, 24 de ore din 24.


Apoi, B-dul. Simion Bărnuțiu – Take Ionescu, de la Dorobanților, de unde începe Simion Bărnuțiu și până la Punctele Cardinale. Iar este undă verde non-stop de la trecerea spre Hotel Continental și până la Michelangelo, respectiv de la Michelangelo și până la spitalul județean”. Nicolae Robu a precizat că se lucrează, începând de astăzi, la un nou tronson cu undă verde. Și anume, „la cel din Calea Lipovei, de la intrarea dinspre Dumbrăvița în oraș și până la Punctele Cardinale. Va fi un tronson de undă verde foarte important, cum de altfel sunt și celelalte”.

Cu toate acestea, primarul Timișoarei spune că, în continuare, se va circula greu în centrul orașului, pentru că fluidizarea traficului prin zonele periferice va crea „în mod natural aglomerații mai mari în aceste zone centrale, pentru care nu avem descărcare, în momentul de față. Mă refer la Punctele Cardinale și la Piața Mărăști”. Edilul șef spune că, în prezent, Piața Mărăști a ajuns zona cea mai aglomerată din oraș, iar lucrurile ar urma să se schimbe în bine atunci când la pasajul Jiul va mai fi dat drumul la circulație pe încă o bandă, cel mai probabil la sfârșitul acestui an, dacă vremea este favorabilă. „Dar o schimbare radicală va fi când vom avea Pasajul Solventul realizat, dar asta se va putea doar la sfârșitul anului 2018”, crede Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat, în cadrul conferinței de presă de astăzi, și că așteptările de îmbunătățire a traficului înainte de data de 1 noiembrie au fost „total fără rost. Linia trebuie trasă la trei luni după data de 1 noiembrie, de fapt. Noi acum suntem la început, în prima din cele trei luni, și iată că deja patru tronsoane cu undă verde funcționează”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.