Promisiunea lui Robu pentru firmele care au spart străzi, dar nu duc...

Promisiunea lui Robu pentru firmele care au spart străzi, dar nu duc cablurile de utilități în subteran: „Vom ajunge la campania «foarfeca sau ghilotina»”

4
DISTRIBUIȚI

cabluri santuri

Sparg străzi ca să intre în legalitate şi apoi lasă prăpăd în urma lor – aşa procedează firmele care furnizează utilităţi şi pe care legea le obligă să ducă cablurile în subteran.

Intrarea în legalitate produce disconfort pentru mulţi timişoreni, care în ultima perioadă i s-au plâns primarului Nicolae Robu că trotuare proaspăt asfaltate au fost sparte şi lăsate mai apoi de izbelişte, pentru că muncitorii contractaţi de companii au uitat să aducă străzile pe care au intervenit la starea iniţială. Nicolae Robu însă promite că în curând firmele vor fi nevoite să respecte legea. Iar dacă nu, vor fi obligate de noul viceprimar Imfre Farkas, căruia i-a fost trasată sarcina de a le convinge că trebuie să respecte legea.

„Și ieri mi-a semnalat un administrator de bloc, mi-a spus «domnul primar, ați făcut la noi în zonă în zona Dorobanți între blocuri și au venit cei de la RDS și au spart.


Ne doare sufletul». Pe mine mă doare și mai rău, eu chiar pun suflet în toate lucrurile pe care le fac în Timișoara. Ce putem face. Să îi obligăm să repare, respectiv să reparăm noi în locul lor și să imputăm contravaloarea lucrărilor, altceva nu avem ce să facem. Cablurile nici nu le-au tras. Știți că am dat dispoziție către viceprimarul Imre Farkas să se ocupe de problema aceasta, pentru că este anormal ca și acum, când avem tubulația pe foarte multe străzi și am suportat tot deranjul, toate stricăciunile, ca problema să existe, operatorii să își lase în continuare cablurile prin aer. Nu e în regulă și vom ajunge la campania «foarfeca sau ghilotina», nu știu ce se potrivește mai bine. Am mai făcut asta, din păcate, și când aveam proiecte cu fonduri europene cu deadline-uri foarte strânse, Michelangelo sau centrul istoric, nu au catadicsit să își ducă cablurile în subteran decât când am apelat la foarfecă. Eu am dat dispoziții în acest sens, viceprimarul are autonomie să se organizeze și să discute. Mai încearcă și el cu buna ca să fie cu conștiința împăcată că a încercat și el. Dacă el va reuși să convingă fără a se apela la intervenție în foarfecă, foarte bine nu dorim să ajungem la așa ceva, dar dorim că facem ordine în oraș și vom face, cum am făcut și în alte privințe”, a declarat Nicolae Robu.

Foto: Arhivă

4 COMENTARII

  1. din aceste declaratii inteleg ca doar operatorii care au retea subterana o sa fie obligati sa isi mute cablurie de pe stilpi, cei care nu au, o sa fie pasuiti la infinit sa isi ingroape reteaua.

  2. Eu stiu ca atunci cind sau apucat de lucrari au mers la Primarie pt. aprobari, normal era sa se faca un Contract intre Primarie si R.D.S unde sa prevada niste clauze dar si niste sanctiuni . Primaria mai are la indemana niste amenzi usturatoare, numai ca d-nu Primar Robu nu le aplica si spune ca este legat de maini iar eu va spun ca minte !

  3. Îl doare sufletul pe robu de prietenul lui teo!!! De fapt dacă îl deranjează ceva pe teo sare robul lui și taie cabluri , cearta lumea face ca toți draci !!! Eu cred ca mai bine îl ajuta pe teo sa mai ia ceva drepturi litigioase pe centru unde deja sunt cablurile trase prin subteran sa nu îl mai deranjeze

  4. Aceste lucrari ar trebui sa fie urmarite,zilnic,de un delegat a Primariei Timisoara.Firmele respective nu se simt verificate.Reparatiile strazii Pomiculturii,nu s-au terminat de 3-4 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.