PROTEST la Timişoara: 80 de studenţi basarabeni au strigat „Jos Dodon” şi...

PROTEST la Timişoara: 80 de studenţi basarabeni au strigat „Jos Dodon” şi au cerut reluarea alegerilor prezidenţiale din Moldova, pe motiv că au fost fraudate FOTO

0
DISTRIBUIȚI
80 de tineri basarabeni au protestat la Timişoara.
80 de tineri basarabeni au protestat la Timişoara.

Aproximativ 80 de studenţi basarabeni au mărşăluit, în această seară, din Complexul Studenţesc până la Consulatul Onorific al Republicii Moldova în Timişoara, nemulţumiţi de modul în care au fost organizate alegerile prezidenţiale de duminică.

Manifestanţii au acuzat faptul că alegerile prezidenţiale au fost fraudate, dar şi că moldoveni din diaspora au stat ore întregi la coadă în faţa secţiilor de votare, iar o parte nu au mai reuşit să voteze pentru că buletinele s-au terminat. Acesta a fost motivul pentru care s-a cerut demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale „care se face responsabilă de încălcarea unuia dintre drepturile fundamentale ale oricărui cetățean, dreptul la vot”, precum şi a ministrului de Externe care „este complicele unor alegeri fraudate”.

În timpul marşului, protestatarii au strigat lozinci precum „Alegeri fraudate”, „Refuz, rezist, sunt antisocialist”, „Diaspora contează”, „Vrem alegeri repetate”, „Jos Dodon”, „Morţii nu votează” sau „Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta”.

20161114_193622

„Protestăm din cauza alegerilor care au fost fraudate în Republica Moldova şi din cauza buletinelor de vot insuficiente care au fost trimise în străinătate şi mii de oameni nu au putut să voteze din cauză că nu mai erau buletine de vot.


De aceea, cerem demisia Comisiei Electorale Centrale”, a explicat Radu Pescaru, fost preşedinte al Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Timişoara.

„Noi am decis să ieşim să protestăm din cauză că alegerile au avut loc cu mari încălcări. Spre exemplu, nu s-a luat suficient în considerare vocea diasporei pentru secţiile de votare mari, cum au fost cele din Londra, Paris, chiar Bucureşti, nu au fost suficiente buletine de vot. Pe de altă parte, ştim că s-au fraudat în masă alegerile din Moldova. noi vrem doar alegeri democrate şi vocea poporului să fie exprimată liber şi am venit în susţinerea tinerilor care acum protestează în Chişinău”, a explicat Vasile.

Ajunşi în faţa Consulatului Onorific al Republicii Moldova în Timişoara, manifestanţii au fost întâmpinaţi de consulul Silviu Sofronie, care i-a sfătuit pe manifestanţi să redacteze o petiţie, care o să fie trimisă Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.