RATT se mişcă mai încet ca melcul: în 10 luni nu a...

RATT se mişcă mai încet ca melcul: în 10 luni nu a reuşit să obţină autorizaţie de construcţie pentru o parcare finanţată de la bugetul local. Cum explică

1
DISTRIBUIȚI

semnalizare rutiera

Sunt aproape cinci ani de zile de când Primăria Timişoara promite o parcare de mari dimensiuni în zona centrală, însă niciun demers nu a avut rezultate concrete până acum. În topul scuzelor avansate de primarul Nicolae Robu se află lipsa spaţiului, dar şi lipsa investitorilor.

Amintim că în urmă cu aproximativ doi ani de zile, Primăria Timişoara căuta un investitor care să ridice o parcare supraetajată în spatele magazinului Bega. Oferta s-a dovedit a fi neinteresantă pentru oamenii de afaceri care au considerat că investiţia nu e una care merită. Iar lipsa de interes s-a dovedit a fi, în mod paradoxal, un lucru bun, asta pentru că la câteva luni distanţă municipalitatea a aflat că terenul aparţine fraţilor Cristescu. Momentan, parcarea din spatele magazinului Bega este subiect de litigiu.

Tot în încercarea de a amenaja o parcare, Primăria Timişoara a purtat discuţii şi cu Universitatea de Vest pentru a face un schimb de terenuri. Cu condiţia să pună la dispoziţie clădiri de interes pentru UVT, municipalitatea urma să primească terenul din zona Oituz, locaţia urmând să fie folosită pentru amenajarea unei parcări de mari dimensiuni. În ciuda promisiunilor repetate că discuţiile decurg bine, până în prezent nu a fost luată vreo decizie.


Mai mult, schimbul nu se poate face fără acordul Ministerului Educaţiei, care deţine terenul de pe Oituz. Informaţia amintită mai sus a fost însă omisă din discursurile publice pe acest subiect.

Anul 2016 a venit însă cu o nouă promisiune, care a demonstrat că şi cu teren şi cu bani la dispoziţie, municipalitatea nu poate construi parcări. De la bugetul local au fost alocaţi, la începutul acestui an 1.500.000 de lei pentru amenajarea unei parcări supraterane pe Take Ionescu. Din răspunsul dat de RATT pentru PRESSALERT.ro rezultă că regia nu are niciun interes să construiască parcarea, cu toate că sarcina i-a fost repartizată. Deşi vorbim de aproape zece luni scurse de la momentul alocării banilor, RATT nu a trecut de stadiul de întocmire a documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie şi a proiectului tehnic.

„Stadiul actual al investiției este de întocmire a documentației pentru obținerea Autorizației de construcție și Proiect Tehnic. Adresa obiectului de investiție este bvd. Take Ionescu, nr. 56-58, statutul juridic al terenului care urmează să fie ocupat fiind imobil în domeniul public al Municipiului Timișoara dat în administrarea RATT. Procedura de achiziție și atribuire este publicată pe SEAP. Până în momentul de față au fost achitate taxele necesare pentru obținerea avizelor și autorizațiilor”, scrie în răspunsul dat de RATT, care poate fi consultat în imaginea de mai jos.

raspuns-ratt

1 COMENTARIU

  1. Din nou primarul da cu batul in balta, vrea parcare construita de RATT pentru ce? Nu a fost in stare sa face parcari in spatele magazinului Bega sau la Punctele cardinale din doua motive: terenul nu apatinea primariei dar nici investitorii nu doreau sa construiasca ceva cu riscul sa nu aiba clienti! La Bega terenul apartinea de magazin adica fratii Cristescu iar la fosta cazarma Oituz terenul este a ministerului Educatiei. Atata poate rationa logic Robu & team! Cat despre potentialii clienti a parcarilor, romanul de lene nu ar fi mers pe jos de la magazinul Bega pana in centru, ce sa mai vorbim de pe Popa Sapca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.