Inventatorul Remi Rădulescu și-a dezvăluit prioritățile dacă va fi ales ca independent...

Inventatorul Remi Rădulescu și-a dezvăluit prioritățile dacă va fi ales ca independent în Camera Deputaților. Vezi cu ce argumente îți susține ideile VIDEO

1
DISTRIBUIȚI
remi-radulescu-2
Remi Rădulescu a dezvăluit care sunt planurile sale ca deputat Foto Adrian Pîclișan

Cunoscutul inventator timișorean Remi Rădulescu a ales să candideze din postura de independent pentru un loc în Camera Deputaților. Omul de afaceri născut în apropiere de Lugoj a spus la PRESSALERT LIVE că un proiect de lege care să sprijine puternic inventatorii și cercetătorii din România ar aduce beneficii majore economiei.

Născut la Cliciova, în județul Timiș, Remi Rădulescu a devenit cunoscut pentru numeroasele premii câștigate în cadrul unor importante saloane internaționale dedicate invențiilor. După 1989 acesta a înființat o societate specializată în execuția de instalații termo-sanitare, amenajări interioare și captatori solari. Rădulescu a realizat 12 invenții și a fost cooptat în echipa României de inventatori, unde a participat la 30 de saloane de invenții naționale și internaționale. Printre care se numără și cele de la Geneva, Bruxelles și Nurnberg. În 2015 el a fondat Societatea Inventatorilor din Banat, cu un grup de inventatori timișoreni. În total el deține 64 de premii, numeroase medalii iar mâine va pleca la Salonul de Invenții Innova Eureka pentru a prezenta sistemul de sterilizare al bacnotelor.

”Sunt liberal din ianuarie 1990, între politica liberală și economia liberală, am ales cea din urmă, pentru bunăstare financiară. Mai rar am cochetat cu politica, cu PNL-ul, am fondat PLR-ul, transformat în ALDE, de acolo am renunțat, m-am simțit incompatibil cu ce s-a întâmplat, am hotărât să particip ca independent, pe mine partidul mai mult mă încurcă… Vreau să știe timișorenii și timișenii de mine. Nu am fost implicat în niciun scandal. M-am lăsat împins de niște tineri foarte educați, care m-au ajutat la semnături. Familia a spus că ar fi bine să renunț.


S-au adunat semnăturile și acum merg înainte, mă bucur că sunt în această situație plăcută de a candida ca independent în Camera Deputaților”, a declarat Remi Rădulescu la PRESSALERT LIVE.

Printre proiectele inventatorului timișorean se numără mărirea procentului din PIB destinat cercetării, de la 0,39% la 2%, în doi ani de zile. ”Voi promova proiecte pe care eu le-am început. În zona cercetării. Am obținut performanțe deosebite și vreau să promovez inventica românească, inventica timișoreană. Acestea sunt vectorii progresului. Toate societățile și-au dezvoltat civilizația prin produse noi pe care le-au pus în funcțiune. Avem cel mai mic procent din PIB destinat cercetării, aproximativ 500 milioane euro. Germania investește 82 miliarde euro… Numai prin produse noi putem revitaliza societatea românească. Cel mai elocvent exemplu e Elveția”, a spus Rădulescu. Acesta s-a arătat dezamăgit de discuțiile fără efect cu deputați sau senatori. ”Clasa politică nu a fost interesată de promovare inventicii. Nu i-aș acuza de rea-voință, de ignoranță, nepricepere. Eu vreau să creăm legi pe termen mediu și lung. Cei care investesc în inventică să aibă cheltuielile deduse în proporție de 100%. De la 20% s-a ajuns la 50%, dar nu e suficient. Antreprenorii, investitorii, care promovează un produs, trebuie stimulați fiscal. Să fie scutit 4-5 ani de impozit. Astfel oprim exodul creierelor… Acești tehnicieni crează valoare în altă parte”, a conchis Remi Rădulescu.

”Eu aș pleca de la sportul de masă”

Inventatorul e și un susținător fervent al sportului și ideii de mișcare. De altfel, printre altele el a inventat și rembalul, un sport a cărui practicare poate fi benefică și altor discipline. ”Foarte puțini români înțeleg că sportul are un impact social-economic foarte important. Eu aș pleca de la sportul de masă, de la selecție. Așa cum am făcut acum 45 de ani, când eram președintele asociației sportive pe școală, a venit tovărașul Jurchescu și a spus: Liceul Lenau – selecție pentru clubul Poli, Loga, pentru CFR și așa mai departe… Pentru sportul de masă, ca să creăm selecții, nu trebuie foarte mulți bani. Eu sunt speriat de generația aceasta care stă 7-8 ore în fața calculatorului. Vom avea o generație de gârboviți la 30-35 de ani”, a specificat Remi Rădulescu.

”Voi avea un cuvânt greu de spus când vine vorba de proiecte pentru Timișoara și România. Pe mine nu mă va bate nimeni pe umăr să-mi spună: tu asta votezi… Voi fi de partea celor care mă vor convinge că nu mă mint și vor face acea centură sau spitale”, a conchis inventatorul timișorean.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.