Remi Rădulescu, revoltat de ”stranierii” de pe liste: ”Nicio legătură cu istoria,...

Remi Rădulescu, revoltat de ”stranierii” de pe liste: ”Nicio legătură cu istoria, tradiția, cultura, cu educația noastră a timișorenilor!”. Cum a ignorat administrația Robu un proiect important VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Remi Rădulescu
Remi Rădulescu spune că adevarații liberali din Timiș nu au avut loc pe liste Foto Adrian Pîclișan

Remi Rădulescu a explicat la PRESSALERT LIVE cum o parte din numele avansate de partidele puternice pe listele din Timiș l-au determinat să candideze la alegerile parlamentare. Inventatorul timișorean nu crede că actori politici precum peneliștii Alina Gorghiu ori Pavel Popescu au venit pentru a ajuta cu adevărat cel mai vestic județ.

Remi Rădulescu susține că s-a arătat și mai hotărât să candideze ca independent la Camera Deputaților după ce a văzut propunerile fără nicio legătură cu Timișul al unor partide. Întrebat de părerea sa despre șefa PNL, Alina Gorghiu, inventatorul timișean a răspuns simplu: ”Nu o cunosc!”.

”Mie nu mi-e teamă de liste, ci de brandurile unor partide, asta m-a determinat să fac un pas înainte și să-mi depun candidatura. Când am văzut listele. Ca liberal nu pot să fiu de acord cu nume pe care nu le cunosc și care nu reprezintă Timișoara și Timișul. Suntem într-o regiune liberală fără liberali. Avem Ciprian Jichici, Ovidiu Drăgănescu, Radu Dimeca, vă mai pot da zece nume… Nu o cunosc (n.r. Gorghiu). Nici pe Pavel Popescu nu-l cunosc. Pe Pirtea îl cunosc, pentru că e rectorul Univesității de Vest. E președintele PNL (Gorghiu), dar nu mă reprezintă pe mine în județul Timiș, să o spun foarte clar, nu are nicio legătură cu istoria, tradiția, cultura, cu educația noastră a timișorenilor, pentru Dumnezeu! Pe mine m-ar reprezenta cineva care știe istoria acestui oraș și județ”, a spus Remi Rădulescu la PRESSALERT LIVE.

”Noi avem o experiență cu oameni aduși din afara Timișului, primii pe liste și nu au dat niciun rezultat… Poate să fie și din Honolulu, dacă au obținut performanțe în acest județ, nu avem nimic împotrivă, noi bănățenii suntem oameni deschiși. Am primit multă lume, dar care au sfințit locul.


Oameni deosebiți veniți din Europa și din țară. Avem aici în Timișoara foarte mulți oameni de valoare. Nu vreau să dau exemplu de oameni din anii trecuți… Din această cauză nu cred că să obținem ceva extraordinar prin această doamnă și alți câțiva care nu au nicio legătură cu județul Timiș. Eu cred că timișenii s-au trezit și se uită bine pe liste, unde pun ștampila”, a conchis cel care poate fi găsit pe buletinele de vot la poziția 31, pagina 13, pe listele pentru Camera Deputaților. Inventatorul timișorean nu se teme de o reacție agresivă a primarului Nicolae Robu pe această temă: ”Poate să mă facă cum vrea… Am reprezentat cu cinste și onoare acest oraș și chiar și România”.

Salonul de Invenții de la Timișoara, nesusținut de municipalitate

Fondator în anul 2015, alături de alți inventatori timișoreni, al Salonului Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia” Timișoara, Remi Rădulescu a dezvăluit la PRESSALERT LIVE că evenimentul din acest an nu a fost susținut de Primăria Timișoara. Inventatorul nu-și explică de ce proiectul nu a câștigat concursul pentru a obține finanțare și în acest an. ”Am avut sprijin pentru Salonul de Inventică de la Consiliul Județean, din păcate Consiliul Local nu mi-a oferit nici măcar 2.000 de euro… salariul lui Zicu pe trei zile. Din răzbunare, răutate sau prostie. Am rămas surprins. Sunt convins că nu domnul Robu e implicat… Pentru mine a fost o foarte mare frustrare când am aflat că nu am obținut nu știu câte puncte. Am tatonat, am întrebat cine mi-a blocat, nu sunt sigur, că v-aș spune, cine mi-a blocat acești bani, 10-12.000 lei. Am completat eu și a fost o reușită pentru Timișoara. Vrem să creăm punți de legătură între inventatori și investitori”, a spus Rădulescu.

În schimb, omul de afaceri a găsit mult mai multă înțelegere la CJ Timiș. ”Cert e că am primit de la CJT 15.000 de lei, acolo a fost o echipă de excepție, în frunte cu Titu Bojin. Acum este un alt domn, Sorin Grindeanu, cu domnia sa am discutat, l-am întrebat: ”Cum vom sprijini proiectele de inventică din județul Timiș?”. Mi-a dat acordul că va fi prezent și pentru alte proiecte, am mare încredere în acest domn, vine din lumea reală, e informatician și sunt convins că mă va ajuta să promovăm proiecte de inventică în acest oraș și regiune cu tradiție…”, a precizat Remi Rădulescu.

”Eu sper că la anul această problemă va fi remediată, când vom face a treia ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia” Timișoara… În 2015 am primit bani și de la Consiliul Local, ce s-a înâmplat un an mai târziu? Important e că s-a realizat și cu rezultate foarte bune”, a conchis inventatorul Remi Rădulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.