Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, lovitură dură pentru Muzeul Revoluției. Ce constatare dă...

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale, lovitură dură pentru Muzeul Revoluției. Ce constatare dă totul peste cap

0
DISTRIBUIȚI

20-decembrie-1989-balconul-operei-timisoara-3

La 27 de ani de la Revoluţia din 1989, Timişoara nu are un muzeu dedicat evenimentelor care au dus la eliberarea ţării de sub comunism.

Subiectul amenajării unui Muzeul al Revoluţiei la Timişoara a fost abordat de politicienii de la nivel local încă din anul 2012, însă până acum nu s-a ajuns la un rezultat concret. Campania electorală pentru alegerile din 11 decembrie a fost un bun prilej ca primarul Timişoarei, Nicolae Robu, să readucă subiectul în atenţia publică. Acesta a declarat că urmare a vizitelor făcute de oficialii de la Ministerul Culturii în Timişoara singura locaţie în care se doreşte ca cele 3.000.000 de euro disponibile să fie investite este Garnizoana din Piaţa Libertăţii.

Clădirea a fost cedată de MapN către Consiliul Judeţean Timiş pentru reamenjare. Aici ar fi urmat să funcţioneze Biblioteca Judeţeană şi, conform contractului semnat între minister şi conducerea CJ, mai multe structuri ale Armatei.


Acestea sunt: Centrul Miltar Zonal Timiş, Biroul de Informare şi Recrutare, Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, Asociaţia Cultul Eroilor şi Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Timiş.

Conform discuţiilor purtate de Robu cu MapN şi Ministerul Culturii, Garnizoana putea fi cedată cu o condiţie: ca structurile Armatei să primească spaţii. Problema a fost rezolvată urgent de Primăria Timişoara care în aproximativ o săptămână a identificat spaţiile pe care să le pună la dispoziţia CJT, care la rândul său să le cedeze structurilor Armatei.

Locaţiile sunt etajele 1 şi 2 din clădirea căminului Colegiului Mincu de pe Gh. Lazăr, în suprafaţă de 1.422 mp, spaţiul de pe Dragalina nr. 18 în suprafaţă de 174,35 mp şi Piaţa Sf. Gheorghe nr. 4, spaţiu de 23,18 mp.

Surpriza vine însă din partea beneficiarilor spaţiilor. Conform surselor PRESSALERT.ro, aceştia au vizitat locaţiile puse la dispoziţie de primărie şi au decis că nu sunt adecvate pentru nevoile lor. Conform aceloraşi surse, în acest moment există două soluţii: prima ar fi ca primăria să identifice alte spaţii pe care să le cedeze şi a doua ca Garnizoana să rămână în continuare în patrimoniul CJ Timiş, prin prelungirea contractului care expiră la finele acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.