Rezidenţiat 2016: 700 de absolvenţi de Medicină au susţinut examenul la Timişoara....

Rezidenţiat 2016: 700 de absolvenţi de Medicină au susţinut examenul la Timişoara. Candidat: “nu exclud varianta de a pleca în străinătate” FOTO

0
DISTRIBUIȚI
rezidentiat
700 de candidaţi au susţinut examenul de rezidenţiat la Timişoara.

Emoţii mari pentru sute de absolvenţi de Medicină, Medicină Dentară sau Farmacie, care au susţinut concursul de intrare în rezidenţiat la Timişoara. Cei peste 700 de candidaţi înscrişi şi-au petrecut întreaga zi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din oraş. Între orele 10.00 – 14.00, au susţinut examenul, iar apoi au aşteptat să le fie corectate lucrările şi să afle ce notă au obţinut.

Andrei Motoc, purtătorul de cuvânt al Universităţii de Medicină din Timişoara, a declarat că nu au fost semnalate incidente. “Nu au fost semnalate incidente, s-au înregistrat  în jur de 15 absenţe. În general, cei care au susţinut examenul sunt absolvenţii noştri, plus din judeţele limitrofe avem candidaţi care în anii trecuţi nu au luat examenul: Arad, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi. Lucrările se corectează aici, dar ierarhizarea la Bucureşti. Se trimit rezultatele la Bucureşti şi ministerul le va amesteca şi pondera şi va face o ierarhie pe întreaga ţară”, a explicat Andrei Motoc.

Dintre cei 730 de candidaţi înscrişi la centrul de examen din Timişoara, 559 au fost absolvenţi de Medicină, 123 de Medicină Dentară şi 48 de Farmacie.

Anca a terminat în acest an Facultatea de Medicină la Cluj-Napoca, dar a susţinut concursul de intrare în rezidenţiat la Timişoara, oraş în care s-a mutat recent cu părinţii. “Examenul nu a fost foarte greu, mai uşor decât mă aşteptam, dar te oboseşte aşteptarea asta. Părinţii mei s-au mutat la Timişoara şi de aceea îmi doresc să prind un post în oraş, la specialitatea boli infecţioase.


Am luat peste 8 la examen, rămâne de văzut unde o să intru. Deocamdată, vreau să încep să fac rezidenţiatul în ţară, dar nu exclud posibilitatea de a pleca în străinătate”, a povestit Anca.

Diana a terminat Facultatea de Medicină Dentară la Timişoara şi spune, însă, că îşi doreşte să rămână în ţară. “Examenul mi s-a părut destul de greu, au fost foarte multe întrebări de rezolvat, plus că durează mult, stai patru ore în examen. Suntem de la ora 08.00 aici. Îmi doresc să merg pe Ortodonţie, să rămân la Timişoara”, a explicat Diana.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.