Robu, un nou clip în care se laudă cu unda verde. Cum...

Robu, un nou clip în care se laudă cu unda verde. Cum a ajuns din Calea Șagului la AEM în șase minute VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

nicolae robu la ipj 09_resize

4,1 kilometri în doar şase minute cu 11 semafoare pe verde! Este ultima performanţă cu care se laudă primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Aţi ghicit, edilul a prins din nou undă verde, făcându-le în ciudă şoferilor care conduc prin capitala Banatului și care în marea lor majoritate se plâng că traficul este unul greoi! Şi, pentru a demonstra că nu exagerează câtuşi de puţin, primarul s-a şi filmat şi a postat videoclipul pe Facebook.

La volanul Mercedesului edilului s-a aflat şoferul Vasile, care a parcurs distanţa dintre Calea Şagului şi AEM – Calea Buziaşului, în doar şase minute cu o viteză presetată de doar 50 km/h. Reacţiile la videoclipul postat de primar nu s-au lăsat aşteptate prea mult. În mare parte comentatorii s-au plâns de faptul că ei nu prind nicicum undă verde, indiferent de viteza de deplasare sau de ruta aleasă, însă sfatul primarului a fost simplu: circulaţi cu 50 km/h şi veţi avea undă verde!

Amintim că, la finele săptămânii trecute, primarul Nicolae Robu a postat pe Facebook un alt videoclip în care a parcurs fără să stea la semafoare bucata de drum dintre capătul dinspre Dorobanți, al străzii Simion Bărnuțiu și până la Punctele Cardinale, pe Take Ionescu.

„Acum facem undă verde mai mult pentru a arăta ce înseamnă unda verde pentru ca cetățenii să iasă de sub efectul intoxicării la care au fost supuși de către unii alții și să dobândească încredere în acest sistem.


În timp noi nu o să avem undă verde non-stop pe un sens de deplare, ci se va funcționa în felul următor: la orele de vârf de dimineață va fi undă verde pe sensul de la intrarea în oraș înspre centru pentru că aici este fluxul mai intens. După-amiaza când se iese de la serviciu între 17 și 19, dar intervalul orar se va ajusta după nevoi, se va asigura undă verde pe sensul invers, pe sensul care devine el cel mai intens circulat în intervalul respectiv. Între aceste intervale de vârf se va asigura o funcționare echilibrată pe cele două sensuri fără a fi undă verde de la un capăt la altul al unui asemenea traseu. Nu poate fi simultan undă verde pe ambele sensuri în condițiile în care există o traversare în multe puncte de pe un sens pe altul, matematic nu se poate face să fie undă verde pe ambele sensuri”, a declarat Robu vineri.

Amintim că proiectul de management al traficului a fost recepţionat la finele lunii octombrie, cu promisiunea că unda verde va fi funcţională de la 1 noiembrie.

Foto: Arhivă

2 COMENTARII

  1. …pai atunci la ce mai avem indicator cu 70km/h aproape pe toata portiunea daca trebuie sa mergi cu 50km/h ca sa prinzi unda verde? …ori adapteaza unda verde la 70 la ora ori scot indicatoarele ca nu’si mai au rostul !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.