Laurențiu Roșu s-a uitat pe net pentru a ști ce înseamnă un...

Laurențiu Roșu s-a uitat pe net pentru a ști ce înseamnă un meci UTA – Poli. Ce decizie ar lua un conducător al arădenilor împotriva demersului suporterilor timișoreni

0
DISTRIBUIȚI
rosu
Laurențiu Roșu. Foto: uta-arad.ro

Duelul de duminică dintre UTA Bătrâna Doamnă și ASU Politehnica a fost prefațat azi de oficialii clubului de pe Mureș. Tehnicianul grupării arădene, Laurențiu Roșu, a spus că s-a pus la punct în ceea ce privește rivalitatea cu timișorenii prin vizualizarea unor clipuri cu jocuri mai vechi dintre Poli și UTA. Astăzi, toate biletele la jocul de pe micuța arenă ”Motorul” s-au epuizat.

Biletele puse în vânzare la Arad s-au epuizat rapid. Coada la tichete a avut sute de persoane, conform sportarad.ro, încă dinainte de a se da drumul la vâzare. Printre cumpărători s-au numărat și jucători, ale căror rude riscau să rămână în afara stadionului.

”Îmi doresc enorm cele trei puncte, mai ales că e un derby, pentru a dedica victoria suporterilor. Ştiu ce înseamnă pentru ei acest meci cu Timişoara, din prima zi în care am venit la Arad am aflat despre rivalitate. Am văzut câteva imagini de la acel 3-4 de la Timişoara, din 2002, cu stadion plin şi peste 8.000 de arădeni în tribună, cu Botiș care s-a bătut pe teren după meci și în care a jucat și Roli Nagy pe teren, dar şi de la ultimul derby, din 2011. Jucătorii sunt concentraţi pe ceea ce au de făcut, sunt convins că majoritatea dintre ei, în special arădenii, ştiu ce înseamnă un asemenea derby.  Personal, nu simt presiune suplimentară înaintea acestui joc, dar la jucători există cazuri destul de multe în care poţi să-ţi pierzi capul şi să primeşti cartonaşe, sau să nu-ţi iasă jocul.


Ei nu trebuie să se gândească la presiunea exterioară, ci să facă ceea ce ştiu şi ce le spun eu. Am vorbit încă de luni cu ei despre ceea ce-mi doresc eu de la ei în această săptămână și în special de la meciul cu Poli și sunt convins că au înțeles foarte bine”, a declarat Laurențiu Roșu conform sursei citate.

Altfel, ex-stelistul e îngrijorat de starea terenului. Azi s-au făcut în mod intenționat găuri în terenul pe care juca pe vremuri ACU Arad, tocmai pentru ca apa să se scurgă și gazonul să fie mai puțin mocirlos duminică.

”Să închidă strada”

O reacție care poate fi considerată provocatoare a venit la conferința de presă din partea team-managerului celor de la UTA BD, Codru Grădinariu. Acesta a spus direct că și-ar dori ca strada să fie închisă de Jandarmerie când a fost chestionat de inițiativa fanilor viola, care și-au anunțat prezența cu sutele, chiar dacă vor rămâne în afara arenei.

”Cum să vină mai mulți dacă nu au bilete? Și îi asigurăm că bilete nu mai sunt de vânzare. Dar, până la urmă, nu le putem interzice să vină la Arad. Ce fac ei apoi, nu mai e treaba noastră. Spațiul din fața stadionului va fi închis de Jandarmerie, în rest nu știu unde ar putea sta pe toată durata meciului. Sper să se închidă strada, nu văd altă soluție. La Budapesta, când joacă naționala, se închide zona stadionului și mai pătrund în ea doar cei cu bilete, sau cei care dovedesc că locuiesc în zonă. Dar, mai departe Jandarmeria decide. Noi am avut o întâlnire cu ei pe teme logistice legate de organizarea acestei partide, sunt convins că jandarmii vor face totul pentru a evita eventualele demersuri ale galeriei adverse”, a precizat Codru Grădinariu. Trebuie precizat că arena ”Motorul” se află oricum într-un spațiu închis, iar drumul din față e chiar Calea Timișorii, un drum european. Meciul se dispută duminică, de la ora 14.00, în etapa a 16-a a Ligii a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.