Schimbare la CJ Timiș, pentru sprijinirea investitorilor din județ și din Timișoara....

Schimbare la CJ Timiș, pentru sprijinirea investitorilor din județ și din Timișoara. Vezi cum explică „vicele” Roxana Iliescu

0
DISTRIBUIȚI

roxana iliescu pmp timis (1)

Modificare importantă la nivelul instituţiei arhitectului-şef din cadrul Consiliului Judeţean Timiş. Vicepreşedintele Roxana Iliescu, care conform noii organigrame are în subordine şi acest departament, a oferit astăzi detalii legate de schimbările pe care le va impune.

„În rândurile investitorilor din judeţul Timiş, şi mă raportez şi la cei din Timişoara, care sunt extrem de mulți, lucrurile nu se întâmplă cum ar trebui, avizele și toate demersurile privind avizarea PUZ-urilor nu se întâmplă cu celeritatea pe care și-ar dori-o.


Am luat hotărârea, cu colegii din aparatul de specialitate, să facem ca lucrurile să fie mai funcționale, pentru a putea să fim un sprijin pentru acești investitori în demersurile pe care ei le fac în dezvoltarea județului. Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism va include și reprezentanți de la Oficiul de Cadastru, Ordinul Arhitecților și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri. Acești reprezentanți trebuie să facă parte din această comisie ca să fie un dialog direct, pentru că altfel se formează unele triunghiuri. Înainte de a ajunge la CJ pentru a cere avizele este nevoie de alte avize de la alte instituții”, a explicat Iliescu.

Cu toate că noua componență a comisiei ar urma să fie destul de stufoasă, numărul membrilor crescând de la 17 la 20, vicepreședintele CJ Timiș spune că măsura este una bună. „Vin de foarte multe ori investitori cu proiecte în care nu se ține seama de anumite dispoziții legale care sunt mai mult decât evidente. Noi am structurat toate informațiile astea într-o mapă pe care să o punem la dispoziția beneficiarului pentru a ști ce are de făcut. Pentru că inclusiv eu m-am confruntat cu situația asta. Am venit ca simplu cetățean cu un dosar la instituție, apoi mi s-a spus că am nevoie de alte documente. M-am întors cu dosarul complet și și-au adus aminte că am nevoie de alte documente”, a adăugat Iliescu. Comisia are un rol strict consultativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.